För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare & Årets Unga Företagare Jönköpings län 2023 är utsedda!

Publicerad 22 aug 2023
Idag delade landshövding Helena Jonsson ut priset Årets Företagare Jönköpings län till Karin Lund, Collection Källemo AB, Värnamo och Årets Unga Företagare Jönköpings län gick till Ivan Martic, IMprod AB, Jönköping.
Ivan Martic - Årets Unga Företagare - Jönköpings län, Helena Jonsson - landshövding och Karin Lund - Årets Företagare i Jönköpings län

- Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Jönköpings län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

- Kreativitet, ett genuint intresse, känsla för vår regions entreprenörskap och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Helena Jonsson.

Juryns motivering Årets Företagare Jönköpings län:

"Årets Företagare är en förkämpe för det hållbara som förenar långsiktiga relationer, teknologi och hantverk. Det har skapat en oöverträffad kombination av kvalitet, innovation och tidlöshet. Med fokus på långsiktiga och spännande samarbeten har unika produkter fått se dagen ljus och många av dem även lyckats stå emot tidens hårda prövningar. Genom samarbete med det lokala har de byggt upp ett starkt nätverk som bidrar till samhällets utveckling på flera plan. Konsten att förena människans behov av vackra ting med praktisk användbarhet och ett hållbart företagande har lett fram till att Karin Lund på Collection Källemo AB blir Årets Företagare i Jönköpings Län 2023.”

Juryns motivering Årets Unga Företagare:

”Med sin passion för utveckling och enastående ledarskap har vår vinnare förvandlat sitt företag till en framgångssaga. Vår vinnare har visat enastående mod och beslutsamhet genom att inte bara erkänna utmaningarna inom sin bransch, utan också aktivt söka lösningar och stå upp för innovation. Företagarens ledarskap har skapat en stark företagskultur präglad av teamarbete och kreativitet. Hen har också engagerat sig i att stödja unga entreprenörer och fungerat som mentor för att stärka nästa generation av företagsledare. Vår vinnare är en visionär och en inspirationskälla för alla som strävar efter att göra skillnad. Årets Unga Företagare i Jönköpings Län 2023 är Ivan IMprod AB – Improd AB”

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 21 oktober.

För ytterligare information eller frågor, kontakta:
Regionchef Frida Boklund, 0768 – 86 82 99

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Fler nyheter från Företagarna