För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lunchmöte om EU:s påverkan på svenska företag

Publicerad 3 apr 2023
Torsdagen den 30 mars hade vi ett intressant lunchmöte i Värnamo om EU:s påverkan på svenska företag. Många bra samtal kring vad EU är och borde vara och hur vi (alla) måste bli bättre på att ta plats i EU och lyfta fram vad vi vill.

På plats var Charlotte Andersdotter från Svenskt Näringsliv Brysselkontor som gav oss insikter om det senaste inom EU, vad som händer i Bryssel och hur det kan påverka svenska företag.

Budskapet kan vi kondenseras ner till 5 viktiga grundstenar

  1. Låt den inre marknadens flöde utvecklas och förbättras, inte begränsas. Säkerställ att alla länder följer samma principer här.
  2. Grön omställning! I alla program och i alla beslut kommer den gröna omställningen att finnas högt upp på dagordningen.
  3. Digital omställning, få med alla medlemsländer på den digitala resan.
  4. EU måste utveckla handel med tredje land.
  5. Fortsätt investera i innovation och forskning. Om EU och medlemsländerna skall vara fortsatt konkurrenskraftiga måste vi satsa på innovation och forskning över hela linjen. Länder måste samarbeta för att få den bästa uppväxlingen.

Lunchen är en del av det som vi kallar Lunch ihop, ett tillfälle där vi tillsammans får ha trevligt men också ett tillfälle där vi få mer information om viktiga frågor för näringslivet i Jönköpings län. Det är ett återkommande samarrangemang av ALMI, Företagarna och Svenskt Näringsliv för ett starkare näringsliv i vårt län.

Fler nyheter från Företagarna