För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Gislaved kommun är utsedd

Publicerad 21 apr 2023
På Enter Gislaveds årliga prismiddag samlas näringslivet i kommunen för att dela ut pris och uppvakta duktiga företagare, initiativtagare och kommuninvånare.

Vi i Företagarna Gnosjöregionen delade ut pris till Årets Företagare i Gislaved kommun. 

– Det är inte första gången vi står här, och det är lika svårt varje år, att utse en kandidat bland så många duktiga och framgångsrika företagare. För det är just det, det är företagaren som ska hyllas säger Ulf Lorentzson som menar att det ligger mycket blod, svett och tårar i att vara företagare. 

Årets vinnare är Pär och Anette Johansson som är tredje generationen som driver företaget Hestra Markisfabrik AB i Hestra. 

Att ta sig igenom generationsskiften, fortsätta att utveckla företagen och satsa på nya marknader är något många bolag går igenom. Men att samtidigt göra det på ett så fint sätt som Pär och Anette gör är roligt att se. 

Bolaget grundades för 75 år sedan och jobbar med solskydd för inomhus och utomhusmiljö. Ett hantverk som sitter i blodet.

Så sent som förra året flyttades en produktionsanläggning hem till en nybyggd fabrik i Hestra. 

Stort grattis Anette & Pär!

Motivering: 

Företaget har som affärsidé att stänga ute solen, det kan tyckas vara en svår och en smula tråkig utmaning men ser man på bolagets historia som nu är inne på sitt sjuttiofemte år, har det blivit en riktig solskenshistoria. Här finns flera generationers kunskap hos medarbetare likväl som hos ägarna. Familjekänslan, hantverket och framåtsträvande finns i blodet. Man har till och med en anställd som bär titeln ”Head of passion”.  Årets Företagare Gislaveds kommun går till Anette & Pär Johansson, Hestra Markis.

 

Fler nyheter från Företagarna