podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsbesök hos KH Elkraft

Publicerad 30 sep 2022
Företagarna knackar på hos KH Elkraft som drivs av Karl Henrysson i Mullsjö.

Karl är både nystartad som företagare och ny medlem i Företagarna.

Vi möter en glad och positiv företagare som haft en rivstart på sitt företagande som startade för ca 6 månader sedan.

Karl har arbetat som elektriker i 6 år och tanken på att bli sin egen gav honom kraft och mod att starta upp sitt företag. Det gick snabbt.

Från idé till verklighet på cirka 2 månader.

Under uppstarten fick Karl hjälp av företaget Sträva i Mullsjö då det är mycket att tänka på när man tar steget. Han har även tagit hjälp av en ekonomibyrå som sköter stor del av pappersarbetet. Själv vill han fokusera på det han är bäst på.

Indirekt har han även stöd av samarbetet med SL Elkraft.

En sak att tänka på som nystartad är försäkringar. Både för verksamheten i sig, men även tryggheten som man som anställd har är något man måste planera noga. Vi tipsar om Företagarna som förhandlat fram bra försäkringar för medlemmar.

Hur har det gått att få in jobb?

-Det har med glädje varit full fart och full bokning redan från dag 1.

Målet att ha 40 timmars debitering och att företaget ska gå runt på det.

Om man behöver jobba mer för att få det att gå runt är det något som man gör fel resonerar han. Väljer man sedan att jobba mer, så är det en extra bonus. Sen är det såklart en hel del arbete man behöver göra som man inte debiterar.

Att profilera sig med tryck på bilen och andra profilprodukter stod tidigt på agendan. Det är viktigt att det yttre representerar det arbete som utförs. Likaså är det viktigt att vara flexibel med kunder, så att arbetet flyter på och att man håller planerade tider, liksom att ge godservice hela vägen. Goda rekommendationer är guld värda och ett gott rykte sprider sig.

Vad fick dig att gå med i Företagarna?

-Inledningsvis ville jag få ett nätverk med andra företagare, så att man syns och kan knyta värdefulla kontakter.

Hur ser du på oroligheterna i ekonomin som påverkar många företagare nu?

-Många av mina kunder har arbeten som behöver utföras av en behörig elektriker och det är sådant som alltid finns behov av. Just nu är det många som satsar på förändringar inom elen hemma och på arbetsplatsen.

Det är installationer av elbesparande åtgärder och andra uppdrag, vilket gör att jag inte blir drabbad på det viset. Jag gör många serviceprojekt både till privatpersoner och företag. Det är lite fler företag som anlitar mitt företag om man räknar på hur stor del av arbetstiden det är, men balansen är bra.

Karl gör även installationer av elbilsladdare och det finns ett stort behov av den typen av arbete.

Karl ser positivt på framtiden och ser lösningar på alla utmaningar. Han säger nästan aldrig nej till något projekt. Det mesta går att lösa säger han med ett leende.

Vi pratar även lite om offentlig upphandling som han ännu inte gett sig in på. Det är som sagt mycket att tänka på och göra som egen företagare.

Karl är även kopplad till el-jouren, så det händer att han får rycka ut med snabb varsel. Det är ett bra sätt att möta kunder som kanske har behov av en elektriker i mindre brådskande ärenden framöver.

Vi önskar all lycka till och hoppas kunna möta Karl när vi planerar en energiträff framöver där vi företagare kan tipsa varandra om smarta tips och åtgärder nu är energifrågan är rykande aktuell för oss alla. Mer information kommer inom kort, 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna