För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lunch i din kommun Jönköping!

Publicerad 10 okt 2022
Företagarna och Svenskt Näringsliv mötte medlemmar på Kroatorpet och resonerade om viktiga frågor som är en på en företagares skrivbord just nu.

Givetvis handlade mycket om energikrisen och kostnadsökningar, men vi fick med oss en en hel del inspel. För att nämna några:

* Kompetensförsörjningen - inom logistik, verkstadsindustrin, hotell- & restaurang, säljare . Svårighet att locka unga till industrin. Personalbristen. Rekrytering

* Frihandelsavtalet

* Bränslekostnader / Fraktkostnader

* Upphandlingar - svårt för små företag att slåss mot stora drakar som dumpar priser. Varför är bara pris det viktiga i en upphandling?

* Råvarupriser - alla branscher

* Ekonomin / Lågkonjunkturen och den minskade köpkraften hos både privatpersoner och företag

* Osäkerheten - företagare kan inte koncentrera sig på verksamheten framåt -> ska vi investera eller inte - för vi vet inte hur morgondagen ser ut

* Regelbördan - SCB-statistik som tar stor del tid, men känns som till ingen nytta

* Elektrificeringen / Elförsörjningen. Kommunen konkurrerar med privata aktörer på laddstolpsmarknaden. Är det dyrare att etablera laddstationer i Jönköping än andra kommuner?

* Milersättningen - den skattefria delen. Hur kommer elbilarna in i den här frågan. Bör ses över framöver.

Glöm inte att vi bara är ett mail eller telefonsamtal bort!

Fler nyheter från Företagarna