podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

En vårhälsning och information från Företagarna Höglandet

Publicerad 5 maj 2022
Äntligen är vårens ljus här med en känsla av hopp om en framtid och med förnyad kraft efter år av distansmöten, isolering och ibland svåra tider för oss företagare där vi ibland inte vetat hur vi ska möta varken leverantör, kund eller medarbetare i olika situationer
Foto:Annie Andersson

Företagarna Höglandet

Företagarna på Höglandet företräder 6 kommuner, Tranås, Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda och vi är i 261 medlemmar och hoppas på att bli fler. Du som medlem i företagarna vet väl om att du har möjlighet att söka och ta kontakt med andra medlemmar i din förening, din region eller hela landet? Det gör du enkelt genom att logga in på Företagarna och gå till ”Medlem söker medlem” där du kan söka på bransch, region eller ett särskilt företag.

Lokala aktiviteter på Höglandet under 2022, separata inbjudningar kommer att skickas ut:

Näringslivslunch med Anna Gillek från Svenskt Näringsliv och Frida Boklund från Företagarna:
23 maj i Sävsjö

För Aneby, Tranås och Vetlanda; info om datum för näringslivsluncher kommer. Eksjö var 27/4 och 2/5 i Nässjö

Frukostföreläsning tillsammans med Fabian Bengtsson ordförande för Företagarna:
30 maj i Tranås


Utdelning av pris till Årets Företagare 2022

21 april Aneby
29 april Vetlanda
21 juni Sävsjö
19 juni Nässjö
11 november Tranås
X november Eksjö

Styrelsen för Företagarna på Höglandet består i dagsläget av 5 personer och har tyvärr inte någon företagsrepresentant ifrån varje kommun i styrelsen.

Vi i styrelsen vill gärna bli fler och gärna från alla kommuner på Höglandet , så vill du engagera dig i styrelsen för Företagarna på Höglandet så hör av dig till någon av oss. Nedan kommer en kort presentation av styrelsen som valdes på årsmötet i februari 2022.

Maria Davidsson - ordförande

Företag: Davidsson Resource AB, Tranås

Maria brinner för utveckling av företag genom strategi, styrning och ledarskap. Efter att ha jobbat i flera år som Ekonomichef/CFO driver hon sedan 2018 eget konsultbolag där hon tar olika uppdrag i roller som CFO, Business controller mm.

”Jag tycker det är viktigt att vi som företagare stöttar varandra och jag är med i Företagarna för att att vi tillsammans skapar bättre förutsättningar för att utvecklas oavsett vilken bransch man befinner sig i.”

maria.davidssonfamily @gmail.com

David Hansen - ledamot och sekreterare

Företag: DBK Scandinavia AB, Aneby

David driver sedan 2010 DBK Scandinavia AB som sysslar med värmelösningar helt baserat på kemisk värme.

”Lokalt samarbete mellan oss företagare på Höglandet kan ge oss en styrka och en trygghet som kan bli en konkurrensfördel både för oss företagare och den region vi verkar i.”

david.hansen@dbk-group.com

 

 

 

 

 Paul Brinkmann - ledamot och kassör


Företag: Wiredaholm Golf & Konferens, Aneby

Paul driver sedan 2007 hotell och restaurang Wiredaholm Golf & Konferens med numera ca 10 anställda.

”Jag tycker det är viktigt med engagemang och hos Företagarna finns det möjlighet att påverka och göra skillnad på riktigt för oss småföretagare.”
paul@wiredaholm.seTobias Wigstrand - ledamot

Företag: Wigstrand Digital Bildproduktion, Sävsjö

Tobias är egen företagare och jobbar som grafiker med digital bildproduktion. Tobias skapar produktbilder, miljöbilder och animationer mm till företag över hela landet.

”Precis som ungefär hälften av alla medlemmar i Företagarna blev jag medlem tack vare alla fina förmåner man får som medlem. Men Företagarna är ju så mycket mer har jag fått lära mig under åren som medlem.”

info@digitalbild produktion.se

 


Veronica Örfelth -ledamot

Företag: Örfelths kulturvård AB, Tranås

Veronica är kreativ mångsysslare med fokus på att göra gott för framtid, samhälle och människor. En byggsten i hennes företagande består av byggnadsvårdsmåleri av gamla hus. 2020 startade hon också AB och öppnade Salong i centrala Tranås; LEVA skönhet & välmående (leva-center.se)


”Jag hoppas att min roll i Företagarna ska bidra till att vi hittar fina möjligheter till samarbete och att vi gemensamt tar vara på de fantastiska resurser som faktiskt finns i det här nätverket. Välkommen
med förslag och önskemål till oss i styrelsen.”

info@okv.nu

 

Är du vår nya styrelsemedlem?

Hör av dig så berättar vi mer!

Företagarna Höglandet

 

Företagarna

Företagarna är Sveriges största företagarorganisation. Vi företräder 60 000 företagare genom 250 lokalföreningar och erbjuder ett brett nätverk, nyttig kunskap samt praktisk hjälp.

Vår uppgift är att skapa bättre förutsättningar för företagande. Tillsammans har vi kraften att påverka makthavare till att skapa ett ännu bättre företagsklimat så att du får rätt förutsättningar att utveckla din verksamhet.

Företagarna drivs av att utveckla Sverige så att vårt land även i framtiden är en av de bästa länderna att leva, verka och bo i. Utvecklingen blir först möjlig när företagsamma människor når sin fulla potential och får förutsättningar att kunna lösa dagens och framtidens problem
Visste du att småföretagen utgör 99,4% av alla företag i hela Sverige?

Därför behövs en företagspolitik som bygger på minskad regelbörda, sänkt skatt på företagande och en ökad tillgång till kompetent arbetskraft så att företag kan växa, anställa fler och fortsätta bidra till vår gemensamma välfärd.


Frågor vi driver och några av våra hjärtefrågor:


• Lokalt företagsklimat – Främja bättre dialog mellan företagare och lokalpolitiker.

• Lägre skatt på företagande – Sänk arbetsgivaravgiften och andra skatter som försvårar företagande.

• Moderniserad arbetsrätt (LAS) – Uppdatera arbetsrätten så den fungerar även för småföretag.

• Brott mot företagare – Ge polis och åklagarmyndigheter resurser för att prioritera brott mot företagare.

• Kompetensfrågor – Underlätta för företagare att få tillgång till kompetent arbetskraft.

• Offentlig upphandling
– Släpp in småföretagare i den offentliga upphandlingen.

• Hållbart företagande – Ge företagare stöd och bra förutsättningar för hållbarhetsarbete

Info till kommunernas näringslivsbolag/näringslivsorganisationer

Vi står ju inför utnämnande av Årets Företagare och i vissa kommuner även Årets Unga Företagare. Detta sker vid olika tidpunkter under året i alla kommuner. Vi är gärna delaktiga i processen både innan och i samband med själva utdelandet så ta kontakt med någon i styrelsen, antingen representanten vi fördelat per kommun enligt nedan eller någon annan i styrelsen som du känner närmare.

Vi i Företagarna hoppas på ett fortsatt bra samarbete med er alla.
Vi vill också gärna bidra och delta vid andra lokala träffar så tveka inte att kontakta oss.

Det går självklart också bra att direkt kontakta Frida Boklund som är Regionchef för Företagarna Gotland, Småland och Östergötland.
Alla kontaktuppgifter till styelsen för Företagarna Höglandet hittar ni i länken; https://www.foretagarna.se/foreningar/hoglandet/#kontaktinfo

Taggar
Fler nyheter från Företagarna