podcast news play företagaren I media förmån faq

Årets Unga Företagare Mullsjö satsar på fyrbenta kunder

I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Unga Företagare i Sverige. Vi har pratat med Årets Unga Företagare Mullsjö!
Publicerad 30 maj 2022
Josefine Hinas, Årets Unga Företagare Mullsjö, utför hundmassage på nöjd k(h)und. Foto: Jossans Hundvård

Josefine Hinas driver Jossans Hundvård i Mullsjö, hon är diplomerad hund-massör och frisör sedan hon utbildats och diplomerats av Hundens Hus i Göteborg. Josefine har mottagit utmärkelsen Årets Unga Företagare Mullsjö men vad fick Josefine att välja företagandet? Vi har pratat med vinnaren.

-Stort grattis till utmärkelsen Josefine, vad var det som fick dig att bli företagare?

-Tack! Jag utbildade mig till hundfrisör så att jag kunde klippa mina egna hundar och under utbildningen så skulle man klippa ett antal praktikhundar och när jag var färdigutbildad så började de ägarna höra av sig.  Jag fick så många kunder att jag fick välja att jobba kvar på mitt heltidsjobb eller satsa på ett eget företag. Jag valde företagandet!

nyfrissad.jpg

Nyfrissad duo efter besök hos Jossans Hundvård. Foto: Jossans Hundvård

-Vad är det du gör på ditt företag som gör att du sticker ut i jämförelse med andra branschkollegor?

- Jag har valt att fokusera på att hunden aldrig ska vara stressad när jag tar emot den. Därför tar jag enbart emot en hund åt gången. Varje hund ska känna sig så lugn och bekväm som möjligt. Jag vill att varje kund ska känna sig nöjd och trygg att lämna sin hund hos mig. Att mina kunder kommer tillbaka till mig är ett kvitto på att det jag gör är bra!

-Vilka egenskaper är viktiga i ditt företagande?

-I min bransch är det viktigt att vara social för att kunna möta alla människor. Men också att vara lyhörd efter kundernas behov och såklart alltid göra mitt yttersta.

-Vad har varit din största utmaning som företagare?

-Det svåraste var nog att våga satsa på att stå på egna ben och säga upp mig från mitt heltidsjobb.

"Jag jobbade dubbelt i ca 2års tid men när jag hade fullbokade kalendrar och såg att detta kan jag leva på valde jag att satsa fullt ut som egen!"

-Kan du dela med dig av tre råd till den som vill vinna Årets Unga Företagare i framtiden?

-Ja absolut! Gör alltid ditt bästa utifrån dina förutsättningar, våga satsa och tro på dig själv!

-Stort tack för pratstunden Josefine och lycka till på din företagarresa!  

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.