podcast news play företagaren I media förmån faq

Pressinbjudan: Småföretagsbarometern 2022 Jönköpings län

Hur mår företagen i Jönköpings län?
Publicerad 15 jun 2022

PRESSINBJUDAN

Jönköping | 2022-06-20

Hur mår företagen i Jönköpings län?

Konjunkturen är fortsatt stabil för länets småföretagare. Framtiden är dock osäker. Företagen vittnar om diverse orosmoment, ökade kostnader, ett skriande behov av rätt kompetens, oro för det politiska läget för att nämna några. Detta och mycket annat finns beskrivet i den rykande färska Småföretagsbarometern.

I samband med att vi presenterar rapporten kommer vi att ta reda på vilken politiker från Jönköpings län som har bäst företagarpolitik? Det lokala och regionala företagarklimatet spelar en stor roll för att småföretagen ska kunna växa, utvecklas och fortsätta bidra till både jobbskapande och skatteintäkter till välfärden. Därför sätter förstoringsglaset på våra kommande beslutsfattare och frågar dem om de utmaningar och möjligheter Jönköpings län har. 

Tid:                   Måndagen den 20 juni, kl. 08.00, vi inleder med rapportsläpp och avslutar med en rapp debatt tillsammans med våra företagare och politiker. Träffen avslutas senast kl. 10:00

Plats:              Grand Hotell, Hovrättstorget 1, Jönköping

Du möter:      Företagare från regionen, regionala beslutsfattare, representanter från Företagarna och Swedbank

För ytterligare information, kontakta:

Frida Boklund, Regionchef Företagarna, 0768-86 82 99

Erik Larsson, Chef Företagsmarknad Swedbank Jönköpings län, 072-700 4087

 

Småföretagsbarometern är Sveriges största konjunkturindikator inriktad speciellt på småföretagskonjunkturen och produceras i samverkan mellan Swedbank, Sparbankernas Riksförbund och Företagarna. undersökningen omfattar drygt 4000 företagare inom det privata näringslivet med 1-50 anställda.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.