För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare Jönköpings län 2022 är utsedd!

Publicerad 23 aug 2022
Idag delade landshövding Helena Jonsson ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare Jönköpings län 2022

Årets Företagare Jönköpings län till Martin Johansson, Stolab Möbel AB, Gislaved och Årets Unga Företagare Jönköpings län gick till Arvid Bläsung, Trädteamet, Eksjö.

-Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant. Extra roligt är det att vinnarna sätter hållbarhet och träprodukter i fokus. Våra vinnare sätter verkligen Jönköpings län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas. Extra roligt är det att få dela ut pris till företag inom träbranschen, något som verkligen är karaktäristiskt för vårt län, säger landshövding Helena Jonsson.

Juryns motivering Årets Företagare Jönköpings län:

”I över 100 år har man tillverkat och försett Skandinavien med högkvalitativt hantverk och design som sätter Jönköpings län på kartan. Inget går till spillo i verksamhetens hållbara kretslopp, begrepp som minska, återanvända och återställa präglar allt i företaget. Man ska inte sticka under stolen med att det kan ge en nypa träsmak, men det är det som är företaget passion. Här har vi en klassiker som fortsätter vara en framgångssaga, generation efter generation som är värd att hylla.”

Juryns motivering Årets Unga Företagare:

” Vår vinnare är en orädd problemlösare som sporras av näst intill omöjliga uppdrag. Uppdragen kräver kunskap, känsla och respekt för uppgiften. Hållbarhet genomsyrar verksamheten från början till slut. Med sin naturliga dragningskraft till utmaningar och sin stora ödmjukhet är han en tillgång för såväl privata som offentliga aktörer. Årets företagare kommer fortsätta att ha fantastiska framtidsutsikter från höga höjder.”

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm.

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

För ytterligare information eller frågor, kontakta:
Regionchef Frida Boklund, 0768 – 86 82 99

Fler nyheter från Företagarna