headphones newspaper video-player

Diskussion kring finansiering och likviditet för företag

Torsdagen den 4 mars var vi inbjudan till ett möte med Tillväxtverket, Boverket och de stora bankerna för att diskutera finansiering och likviditet för företag.
Publicerad 4 mar 2021

Som bekant har ju näringslivet i Jönköpings län genomgått och genomgår ett stålbad på grund av minskad efterfrågan av deras tjänster eller produkter med anledning av covid19-pandemin. Företagen befinner sig därför i ekonomiska svårigheter och behöver finansiellt stöd för att klara detta stålbad.

Därför samlades aktörer i regionen för att resonera om vad som behövs för att säkerställa att vi satsar på de viktigaste åtgärderna som har betydelse för företagens ekonomiska fortlevnad.

Syftet med mötet var att föra en dialog hur vi på bästa sätt kan underlätta för företagen och att bli varse om varandras situationer om hur vi kan hjälpa företagen men också vilka hinder som finns för att hjälpa företagen.

På plats var Gunilla Nordlöf, GD Tillväxtverket och Anders Sjelvgren, GD Boverket för att redogöra för stöden och handläggningstiderna. Länets storbanker var också inbjudna.

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor