För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här prisas Tommy Fritz som Årets Företagare i Jönköping 2021.

Publicerad 22 jun 2021
Under en överraskningsräd av styrelsen i Företagarna Jönköping utsågs Tositos vd, Tommy Fritz, på fredagen den 18 juni som årets företagare 2021. Nu avslöjar han hemligheten bakom sin framgång.
Det var glada miner när ordförande för Företagarna Jönköping, Drazen Crnoja, lämnade över priset som Årets Företagare i Jönköping 2021 till Tositos vd Tommy Fritz

Årets företagare 2021 i Jönköping heter Tommy Fritz. Via ett överraskningsmoment från Företagarna Jönköping fick han ta emot priset.

– Det är ett erkännande och det är kul att få uppmärksamhet. I de här tiderna är det extra roligt där alla kämpar och har haft det lite extra tufft, säger Tommy Fritz om utmärkelsen.

Drazen Crnoja är ordförande för Företagarna Jönköping och lyfter fram några egenskaper som han tycker gör Tommy Fritz till en framgångsrik företagare.

– Han känns väldigt tävlingsinriktad och fokuserad. Det har gjort att Tommy och hans företag har gjort strategiska och smarta investeringar. Det är en del i att han får den här utmärkelsen.


Styrelsen i Företagarna Jönköping störtade in under ett jobbmöte och överraskade med tårta och pris.

 

Den Eskilstuna-bördige fastighetskungen har en gedigen bakgrund inom fastighets- och hockeybranschen, vilket enligt honom själv varit avgörande för hans nuvarande framfart.

– Jag lärde mig och såg hur saker och ting funkar. Jag fick en baskunskap i många olika roller som jag dragit nytta av, säger Tommy Fritz.


Fastighetskungen Tommy Fritz vinner pris som Årets Företagare i Jönköping.

Under åren har Tosito främst verkat i Jönköpingstrakterna men har under den senare tiden börjat bygga utanför stadens gränser.

– Det finns en viss tröghet i Jönköping som gjort att vi börjat verka utanför Jönköpings gränser. Det har börjat klia i fingrarna att skapa projekt där det finns andra spännande möjligheter, säger han.

Vilken slags tröghet pratar vi om?

– Det måste finnas mer vilja. Jag tycker att Jönköping som stad ska tävla på en högre nivå. Alla grundförutsättningar finns här i och med läget och den fina staden.

Vad är hemligheten bakom dina framgångar?

– Jag gillar att tävla, och tävlar man är det roligare och vinna. Utvecklingen blir utmaningen och det som driver mig. Man vill inte vara i mitten om man inte måste. Dessutom handlar det om de korta beslutsvägar vi har, vi är få här vilket gör att vi kan bestämma saker fort.

Var ser du dig och Tosito om tio år?

– Då börjar åtminstone jag komma på slutsvängarna och kanske inte är frontfiguren längre, men jag tror att vi som företag kommer aldrig att stanna av.

Senare i år avslöjas om Tommy Fritz blir Årets Företagare för hela regionen. Skulle han bli det går han vidare till finalen i Årets företagare för hela landet.

Motiveringen i sin helhet: 

Priset till årets företagare 2021 går till en person som utvecklat och drivit fram företaget på ett imponerande vis under en längre period. En engagerad och resultatinriktad företagsledare som utvecklat Jönköping till en vackrare plats där fler kan och vill bosätta sig. Dessutom har personen varit med och utvecklat stadsdelar utanför vår kommun med stor framgång.

Smarta strategiska investeringar och samarbeten med lokala företag har varit en del av framgångssagan. Där många ser hinder har personen sett möjligheter. Trots att det ibland uppstår problem pga byråkrati så har vinnaren hela tiden fokus på att det är möjligt. Personen och företagets arbete har även drivit på vår kommun och Jönköping som stad. Det är vi oerhört tacksamma för. 

Fler nyheter från Företagarna