headphones newspaper video-player

Årets Unga Företagare & Årets Företagare i Nässjö 2021

För 20:e gången har Årets Företagare utsetts i Nässjö kommun. Dessutom har Årets Unga Företagare utsetts för allra första gången, men vilka blev pristagarna? Se vinnarna här och läs juryns motiveringar!
Publicerad 10 jun 2021

Nu är det officiellt vilka som blev Årets Unga Företagare och Årets Företagare i Nässjö kommun 2021!

Varje år uppmärksammas företagare i Nässjö kommun som genom sitt starka engagemang, sin handlingskraft och sitt nytänkande fungerar som en viktig förebild för andra. För att bli utsedd måste man uppfylla en mängd kriterier. Man måste bland annat vara majoritetsägare, visa på en god lönsamhet och ta samhällsansvar.

Vanligtvis brukar utdelningen ske på ett av kommunfullmäktiges sammanträden i stadshuset, men på grund av Covid-19 beslutade man i år för att göra en digital utdelning(se ovan video). Stort grattis till årets vinnare!

 

Juryns motivering för Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare har lyckats bygga upp ett starkt varumärke i en bransch med mycket hård konkurrens. Personen har visat på en kreativitet och drivkraft utöver det vanliga som smittar av sig på omgivningen. Företagaren säljer blommor, inredning och egna kreationer, och med sitt läge på landsbygden har man skapat en ny destination. Företagaren har under de senaste åren expanderat digitalt och fysiskt med fin lönsamhet och stor följarskara. Personen är även mån om sin omgivning och aktiv i nätverk som syftar till att stärka entreprenörer på landsbygden och platsen man verkar på.

Juryns motivering för Årets Företagare

Årets Företagare har under många år drivit och expanderat ett framgångsrikt bolag till en imponerande storlek. Med stor affärskreativitet och en förmåga att se potential i människor och bygga fantastiska lag kommer man nu gå över en halv miljard kronor i omsättning. Företagaren, som verkar inom grossistbranschen och är leverantör av bland annat konfektyr, snacks, dryck och hälsoprodukter, har även bidragit till ett växande Nässjö då man flyttat hit flera verksamheter och skapat nya arbetstillfällen. Dessutom är man aktiv och stöttar föreningsliv och tar emot praktikanter och ett flertal ungdomar på sommarjobb.

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor