För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Aneby 2021

Publicerad 17 jun 2021
Vi säger grattis till Årets Företagare & Årets Unga Företagare i Aneby!

Priset Årets Företagare i Aneby 2021 går till Dag Malgeryd, Recaremed AB.
Juryns motivering lyder:

Har mer eller mindre utvecklat en egen standard för hantering av överblivet läkemedel, stickande och skärande produkter, samt smittförande avfall, sedan företagsetableringen 2013.  
Utvecklingen är betydelsefull för arbetsmiljön, såväl som för en hållbar livsmiljö fri från restprodukter av läkemedel. Med utveckling av behållare och Recareboxar har hanteringen förenklats betydligt för kommuner, regioner och privata aktörer.  
I utvecklingen av sin företagsidé, där det idag är tre anställda utöver grundaren, har Dag Malgeryd nyttjat främjandeorganisationer som Almi med flera, och i även flitigt medverkat som ambassadör för entreprenörskapet.  
Recaremed AB är lokaliserat på ren landsbygd i Aneby kommun, vilket visar att tjänsteföretag med hela Norden som arbetsfält, tack vare tillgång till bredband, kan lokalisera sig var som helst.  

 

Priset Årets Unga Företagare i Aneby 2021 går till Elin Lägervik, Växthuset. 
Juryns motivering lyder: 

Elin tog 2011, som 21-årig florist, över ägandet av Växthuset, efter att tidigare varit anställd. Har sedan dess utvecklat verksamheten så att ett besök i butiken bjuder på en behaglig upplevelse i färg och form. Utöver Elin finns två deltidsanställda samt extrapersonal vid behov.
Elin har parallellt med sitt entreprenörskap också bildat familj med man och barn. Med sina egna ord upplever hon att ”jag lever min dröm som egen företagare och ser mig som beroende av kundkontakter”. Detta syns inte minst i att hon alltid har tid över för att byta några vänliga ord med sina kunder. Under tio år som företagare har omsättningen ökat konstant för att under pandemiåret 2020 göra ett rekordbokslut.  Stort grattis Elin!


Fler nyheter från Företagarna