headphones newspaper video-player

Hur mår företagen i Jönköpings län?

I en panel med Moderaterna Jönköpings län belyser Frida Boklund, regionchef Företagarna Jönköpings län och Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv hur viktigt det är att kommuner och regionen handlar av de lokala småföretagen i krisen, att regelverken blir tydligare och att regler och byråkrati blir förståeligt och att det blir lätt att göra rätt.
Publicerad 23 feb 2021

Avsaknaden av ett tydligt och enat ledarskap och raka besked kring stöd till företag, vaccination är ett allvarligt problem. Samtliga svenska partier säger sig vilja ha en ökad statlig styrning av regionerna i Sverige, och 21 olika regionala system visar sig som sagt krångla till allt för mycket.

Det är därför hög tid att tjänstemän och politiker i Jönköpings län inser att hur de handlar kommer att påverka hur företagsklimatet i regionen ser ut framöver.

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen