För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Besök hos Katarina och Peter på Björkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö

Publicerad 23 feb 2021
Nyligen presenterade näringsminister Ibrahim Baylan (S) förtydligade riktlinjer för hotell, campingar och restauranger.

Det handlar i grunden om hur verksamheterna måste se till att Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd och handhygien ska kunna följas och riktlinjerna sammanfattas i den kampanj som myndigheten tagit fram tillsammans med organisationen Visita, ”Safe to visit”.

Hos Katarina och PeterBjörkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö har man fått anpassa sin verksamhet och tagit fram verksamhet som helt baserats på  Folkhälsmyndighetens rekommendationer.

– Tittar man på våra aktiviteter så äger de rum ute i naturen, däremot har vi svårt att göra speciallösningar som vi brukar göra i tider av korttidspermittering, men också för att de transporter som ingår så att gästen ska komma till rätt ställe för sin tex skidtur i längdspåren eller kanottur har blivit omöjliga för att genomföra med de nya restriktionerna för transporter. Det blir inte möjligt för oss att ge den servicen när vi behöver ha tomma rader i bussen mellan olika sällskap. Transportkostnaden kommer att bli dubbel så dyr, kräva dubbelt så mycket personal som vi inte har idag, säger Peter.

Men framför allt i mötessituationen har vi gjort förändringar så att avstånd kan hållas.

– Vi handhälsar inte med någon, vilken egentligen hör till en grundläggande värdskap. Vi har tvål och handsprit vid vår sanitära anläggningar på mötesplatsen. Vi har satt upp skyltar på området för att påminna våra gäster om restriktionerna, vi har möblerat om i restaurang och sällskapsutrymmen, säger Katarina.

Ännu går det inte att helt utvärdera huruvida det fungerar som tänkt, vi tycker nog att våra gäster följer de regler som satts upp. Vi hoppas att vi kan öppna upp mer och mer under våren, att vi kommer att kunna erbjuda aktiviteter ute i vår fina trädgård. Men framförallt är vi måna om att vår personal skall hålla ångan upp och vilja vara med oss när det drar igång igen avslutar Katarina och Peter.

På frågan om hur de ser på den kommande sommar säsongen svarar Katarina.

– Det ser trots allt okey ut, vi är faktiskt lite förhoppningsfulla att det kommer att bli en bra sommar för Björkhaga!

Fler nyheter från Företagarna