headphones newspaper video-player

Besök hos Katarina och Peter på Björkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö

Nyligen presenterade näringsminister Ibrahim Baylan (S) förtydligade riktlinjer för hotell, campingar och restauranger.
Publicerad 23 feb 2021

Det handlar i grunden om hur verksamheterna måste se till att Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd och handhygien ska kunna följas och riktlinjerna sammanfattas i den kampanj som myndigheten tagit fram tillsammans med organisationen Visita, ”Safe to visit”.

Hos Katarina och PeterBjörkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö har man fått anpassa sin verksamhet och tagit fram verksamhet som helt baserats på  Folkhälsmyndighetens rekommendationer.

– Tittar man på våra aktiviteter så äger de rum ute i naturen, däremot har vi svårt att göra speciallösningar som vi brukar göra i tider av korttidspermittering, men också för att de transporter som ingår så att gästen ska komma till rätt ställe för sin tex skidtur i längdspåren eller kanottur har blivit omöjliga för att genomföra med de nya restriktionerna för transporter. Det blir inte möjligt för oss att ge den servicen när vi behöver ha tomma rader i bussen mellan olika sällskap. Transportkostnaden kommer att bli dubbel så dyr, kräva dubbelt så mycket personal som vi inte har idag, säger Peter.

Men framför allt i mötessituationen har vi gjort förändringar så att avstånd kan hållas.

– Vi handhälsar inte med någon, vilken egentligen hör till en grundläggande värdskap. Vi har tvål och handsprit vid vår sanitära anläggningar på mötesplatsen. Vi har satt upp skyltar på området för att påminna våra gäster om restriktionerna, vi har möblerat om i restaurang och sällskapsutrymmen, säger Katarina.

Ännu går det inte att helt utvärdera huruvida det fungerar som tänkt, vi tycker nog att våra gäster följer de regler som satts upp. Vi hoppas att vi kan öppna upp mer och mer under våren, att vi kommer att kunna erbjuda aktiviteter ute i vår fina trädgård. Men framförallt är vi måna om att vår personal skall hålla ångan upp och vilja vara med oss när det drar igång igen avslutar Katarina och Peter.

På frågan om hur de ser på den kommande sommar säsongen svarar Katarina.

– Det ser trots allt okey ut, vi är faktiskt lite förhoppningsfulla att det kommer att bli en bra sommar för Björkhaga!

Fler nyheter från Företagarna

Kan elen ta slut?

Elpriser och problem med elförsörjning diskuteras ofta. Men, handlar det om egentlig elbrist? Kan elen ta slut? Nja. Företagarnas expert Philip Thunborg reder ut.

Regeringen rattar om i stöden

Företagarna välkomnar att regeringen nu rättar till en del uppenbara brister i coronastöden till drabbade företag. Viktigast av allt är dock att pengarna betalas ut.

Beredskap för bredare nedstängning

Med regeringens förslag om ytterligare begränsningsåtgärder med stöd av den tillfälliga pandemilagen blir det möjligt att stänga ner fler verksamheter.

Mer från hela Sverige

Handlar du med Storbritannien?

I detta avsnitt av Företagarna LIVE går vi på djupet kring Brexit och guidar dig till hur handel med Storbritannien fungerar nu.

Mikael Eriksson, tullchef DB Schenker Sverige, EEN:s Theresa Ryberg och Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna deltar.

Se avsnittet nu

Krönikor


Coronakrisen