headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
  • Företagarna
  • Årets Företagare och Årets Unga Företagarna Jön...
Filip Hjelmland - Filip Hjelmand Racing AB, Årets Unga Företagare 2020 och Peter Hellgren - Consid AB, Årets Företagare Jönköpings län 2020

Årets Företagare & Årets Unga Företagare 2020

Årets Företagare & Årets Unga företagare Jönköpings län 2020 är utsedd!

Idag delade länsrådet Johan Löwenadler Davidsson ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare Jönköpings län. Priset Årets Företagare går till Peter Hellgren, Consid Jönköping och priset Årets Unga Företagare går Filip Hjelmland, Filip Hjelmland racing AB, Eksjö.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för företagandet i Jönköpings län. Våra pristagare hjälper verkligen till att sätta Jönköpings län på kartan. Peter och Consid har visat ett stort företag kan fortsätta vara småländskt och nära. Filip är en god förebild för att sport och företagande verkligen hör ihop. Vi tycker att vi har två mycket värdiga vinnare i år, säger Frida Boklund, regionchef för Företagarna.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, säger länsråd Johan Löwenadler Davidsson.

Juryns motivering Årets Företagare, Peter Hellgren:
Strategi, kloka förvärv, en småländsk företagskultur och en evig satsning på sina anställda och deras trivsel har gett ett snabbt växande företag i miljardklass. Otålig, otålig och otålig är egenskapen hos vår vinnare. Egenskaper som ger oss i Jönköpings län en sann entreprenör, förebild och inspirationskälla.

Juryns motivering Årets Unga Företagare, Filip Hjelmland:
Han är inte bitter! Med perfektion och en noga avvägd balans mellan full gas och strategiarbete i företaget skapar han konkurrensfördelar i varje detalj - i allt från teknik till mental träning. Han bygger sitt eget varumärke samtidigt som han framgångsrikt vårdar såväl teamet som sponsorerna och nästa generation inom sin sport.

 

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2020.

 

De nominerade:

Staffan Sandsetdt

Staffans industri o lageruthyrning AB

Mullsjö

Peter Hellgren

Consid

Jönköping

Jörgen Johansson

El-agenten

Vaggeryd

Linda Fransson

Solwig Fransson

Olle Fransson

Anna Sandberg

Gnosjö Automatsvarvning AB

Gnosjö

Arne Klang

Klang Bygg AB

Gislaved

Fredrik Lingeskog

Svenska Lager slab AB

Värnamo

Filip Hjelmland

Filip Hjelmland racing AB

Eksjö

Örjan Wagnström

 Tomas Hansson

Linderås Lantteknik AB

Tranås

Patrick Pettersson

Höglandets Automatiska Gräsklippare AB     

Aneby

Anna Arlbrandt

Niclas Hulterskog

Tommy Björnlund

Tobias Klaesson

Byggkompaniet Nässjö AB

Nässjö

Stefan Lundin

Teknik Kompaniet

Vetlanda

 

För mer information, kontakta:

Frida Boklund, regionchef Företagarna 0768-86 82 99

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap