För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna tog Jönköpings politiker på en resa

Publicerad 13 mar 2018
Mer kompetens och mindre krångel stod i centrum när #Valbussen besökte Jönköping i veckan.
Bild 1: Företagarnas valbuss tillsammans med biträdande regionchef Robert Wallin och regionchef Frida Boklund. Bild 2: Maktkamp i Jönköping. Från vänster till höger: Kristian Aronsson (SD), Helena Bouveng (M), Andreas Carlsson (KD), Emma Carlsson Löfdahl (L), Anna Mårtensson (L) och Peter Persson (S).

Företagarnas valturné med #Valbussen rullar vidare genom landet. Från starten i Skåne och Blekinge har turen gått vidare till Halland och nu till Jönköping. Under måndagen plockade bussen upp en samling förväntansfulla politiker utanför stationen vid Vätterns strand för att åka till verksamheten All:in i Skillingaryd.

”Sällan har det kommit så många riksdagsledamöter till Skillingaryd och Vaggeryds kommun på en och samma gång.”, rapporterar Jönköpings-Posten om #Valbussens stopp.

Jobben – utmaningen i kompetensbristen

All:in är förkortningen för Allservice Industri. Den slog upp portarna för två år sedan och fungerar som en plattform för kreativitet, företagande och arbetsintegration. I social företagsform drivs kvalificerat hantverksutbildning med låg tröskel. Med inriktning på trä metall och textil får ensamkommande men även andra ungdomar och vuxna möjlighet att pröva sig fram och få färdigheter som behövs för att ta klivet in på arbetsmarknaden. Besöket har att göra med att företagen skriker efter arbetskraft, men det är svårt att hitta rätt personer.

Regelbörda – hinder på vägen

Företagarnas undersökningar visar att kompetensbristen är det största tillväxthindret för företagare. Men säg den som inte har stött på regelbörda. Under besöket på All:In kom frågan om problem som uppstår i myndighetskontakter och administration upp.

Maktkamp i Jönköping

Väl tillbaka i Jönköping väntade maktkamp mellan politikerna på John Bauer hotell i flera ronder med fokus på företagarfrågor. Först var det riksdagspolitikernas tur att debattera företagsklimat och regelbörda, sedan klev de lokala politikerna upp på scenen för att debattera kompetensförsörjning och det lokala företagsklimatet.

– Debatterna var uppfriskande och i god ton. Jag tror alla fick föra fram sin åsikt, säger Företagarnas regionchef Frida Boklund.

Fler nyheter från Företagarna