För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sommartankar från regionchefen i Jönköpings län

Publicerad 23 jun 2015
Jag vill börja med att tacka för alla givande samtal jag har haft med er medlemmar det senaste halvåret. Aldrig någonsin har jag pratat med så många av er på kort tid personligen. Tänk vad värdefullt det är ni ringer och uttalar er, i detta fall Vårbudgeten, hur ni känner och hur ni upplever de förslag som läggs.

Detta mina vänner, har varit ovärderligt för mig i möten med politiker. Att ha era tankar och ord med mig för att förklara precis vad som händer i företagarledet när man beslutar att föreslå större ansvar i sjuklöneansvaret, höjda arbetsgivaravgifter för unga, sänkt ROT och RUT, ja listan kan göras oändlig.

#rotupproret

Vi har ju klätt Vårbudgeten i ett uppror som vi kallar #rotupproret, mest för att vi på ett tydligt sätt kan göra en bild av det. Tack alla ni från Jönköpings län som skickade in hammare, tänger, tumstockar och gamla verktyg till Finansdepartementet. Magdalena Andersson med departement har nog fullt upp att ta hand om dessa och skriva svarsbrev till er alla! Men jag vill passa på att betona att vi har full kolla på alla andra förslag samtidigt, men ibland säger bilder mer än ord.

Givande möten

Jag vill också passa på att tacka för alla givande möten som ägt rum under 2015 års första halvår. För kommande sex månader hoppas jag att vi kommer träffas på någon av alla de aktiviteter som de lokala föreningarna kommer att arrangera under hösten. Vi kommer att lämna ett starkt halvår bakom oss, vi har påverkat och vi kommer att vässa klorna ännu mer. 

Planerar för hösten

Här på regionkontoret håller vi som bäst på med att avsluta gamla projekt och planera kommande aktiviteter. Hösten kommer att innehålla en stor del bevakning av höstbudget, näringslivsträffar i kommunerna och vi kommer också satsa på finansiering. För i den Småföretagarbarometer som presenterades i början av juni lät ni oss förstå att ni upplever att det är svårt att få till en bra och hållbar finansiering som är anpassad för företagare i vårt län. Jag tänker att vi ska skapa en plattform där alla olika typer av finansiering skall presenteras, har nämligen blivit varse att det finns så mycket mer än bankerna….. Jag hoppas att ni tycker att detta låter spännande och är villiga och komma och ”provtrycka” möjligheterna. Tillsammans blir vi starka!

Facebook

Jag vill också passa på att be er gilla oss på Facebook - Företagarna Jönköpings län, där lägger vi ut roliga och nyttiga saker för företagare, med företagare och om företagare. 

Aktiviteter efter sommaren

Dessutom vill jag att ni tar en titt i kalendarium efter ledigheten och kollar vad som är på g, anmäl er och träffa likasinnande.

Medlemsförmåner

Glöm inte att du som medlem i Företagarna har möjlighet att nyttja våra medlemsförmåner, det finns många bra tjänster som du kan tjäna på att ansluta dig till. Vi har som idé att använd två av våra medlemsförmåner och tjäna in hela medlemsavgiften och ofta mer.

Opinion

Ständigt jobbar vi med olika företagarpolitiska frågor läs om de som är under luppen just nu!

Semester, andrum och sommarsex

Nu ska vi alla ta lite semester och jag vet att många av er inte kommer att kunna vara lediga i den utsträckningen ni önskar (jag har till och med skrivit en krönika i ämnet - Har småföretagaretid för sommarsex?)  det är ju meningen att semestern ska ge oss andrum till djupare och kanske friare reflektioner än vad vi ofta hinner med till vardags. Hitta nya affärsmöjligheter osv.

Tack och ha en riktigt skön sommar och på återseende!

Fler nyheter från Företagarna