podcast news play företagaren I media förmån faq

Vi söker nya, engagerade ledamöter till lokala föreningar i Jämtland-Härjedalen!

Nu händer det mycket i Företagarnas värld. Vill du vara med och påverka eller känner du någon som skulle platsa i någon av Jämtland och Härjedalens lokala föreningar? Det finns många fantastiska, drivna, unga och gamla företagare runt om – hjälp oss att hitta dem!
Publicerad 12 jan 2022

Senast den15 mars är det dags för de lokala föreningarnas årsmöten och nu är det dags att nominera kandidater till de lokala styrelserna.

Vi söker nya engagerade ledamöter som vill vara med och driva Företagarnas frågor på lokal nivå i någon av våra åtta föreningar i Jämtland och Härjedalen. 

Vill du arbeta i någon av de lokala föreningarna eller känner du någon som du tror skulle passa? Nominera via formuläret till höger (eller scrolla ner om du läser från mobilen). Tänk på att fråga den personen du föreslår så att den är medveten om nomineringen.

Vi behöver nomineringarna senast den 15/2 så vi hinner ta kontakt och intervjua kandidaterna i god tid före årsmötet. 

Vem kan nominera?

Alla medlemmar i Företagarna samt icke medlemmar kan nominera en eller flera personer till föreningens styrelse.

Vem kan nomineras?

Du kan nominera vem du vill, men för att personen ska kunna bli vald till styrelsen ska han/hon vara medlem i Företagarna. Är personen inte ännu medlem kan den alltså bli det. Du får även nominera dig själv.

Vad händer med min nominering?

Den tas om hand av valberedningen som kontaktar de nominerade. Innan årsmötet presentar valberedningen sitt förslag till styrelse för 2022. Styrelsen väljs sedan av årsmötet.

Måste den man nominerar ha erfarenhet av styrelsearbete?

Nej. Valberedningen sätter samman ett brett team av olika kompetenser, branscher, åldrar, bakgrund etc som har förutsättningar att göra ett bra jobb ihop.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.