För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där, Kristian Nilsson kommunpolis i lokalpolisområde Halmstad/Laholm!

Publicerad 25 apr 2024

Hjärtat ligger i Laholm!

Kristian är född och uppvuxen i Laholm, han har själv gått i skolan här och har rätt bra koll på var de ligger och vad de innehåller. I sitt arbete som kommunpolis samverkar han idag mycket med rektorer och kommunpersonal.

  - Hjärtat ligger ju i Laholm, och jag är glad att jag får jobba i Laholm.

Mitt stora mål och syfte är alltid att förebygga brottslighet!

Efter att det råder en viss känsla av otrygghet hos en del av våra företagare i Laholm just nu, valde Företagarna och styrelsen att bjuda in medlemmar till Fredrik och Rökeriet i Laholm där kommunpolis Kristian höll ett föredrag om dagsläget.

Kristian är sedan 2016 kommunpolis, vilket betyder att han arbetar som samverkanspolis, där samverkar han jättemycket med kommunen. Han är alltså inte en ingripande polis, dvs de som tar tjuvar mm.

  - Mitt stora mål och syfte är alltid att förebygga brottslighet och att arbeta förebyggande för att brottet inte ska ske, det är min målbild.

Det är oro i världen och det ser vi också i lilla Laholm!

Vi undrar hur läget ser ut och hur det kommer att se ut, kommer det bli bättre eller blir det först sämre och sedan bättre?

  - Risken finns att det kan bli så, eftersom jag vet att alla myndigheter, inte bara polisen, alla är väldigt belastade. Det händer mycket och det är oro i världen, och det ser vi ju också nere i lilla Laholm. Det kallar jag för den allmänna otryggheten.
Han fortsätter sedan att berätta,

  - Den allmänna otryggheten finns, men den faktiska tryggheten är hög, men man kan uppleva saker som oroligt och otryggt. Utöver det brottsförebyggande så måste vi ju också jobba för att skapa trygghet, och ett sätt att skapa trygghet är att berätta hur läget är och idag på dagens föreläsning har jag försökt att berätta att vi har det faktiskt ganska bra, och de problemen som finns måste upp till ytan för att vi ska kunna ta tag i dem. Så länge de ligger under ytan så är det svårt.

Tips från Kristian!

Vi bad Kristian om tips till Laholms företagare och hur de kan göra för att förebygga brott på sin arbetsplats.

  - Lagstiftningen om att filma är rätt så snäll, du får filma allt du äger i princip, har du en verksamhet så finns det ju möjlighet att filma och spela in och sådana saker. Det handlar ju om att man har en skyltning bara, så att man uppfyller kraven för det. Jag tror också att det kommer bli ännu lättare i framtiden. Det finns också larmanordningar med höga tjut eller rökfyller lokaler, direktlarm till väktare och sådär.

Därefter lägger han till,

  - Allt handlar inte heller om att man behöver ha en dyr månadskostnad utan ibland är det bara en engångsinvestering eller något, bara man har ett intresse i att förebygga brott på sin arbetsplats.

Vill ni komma i kontakt med Kristian, kontakta Marie, Företagarna Hallands regionchef!

Kontaktuppgifter:
marie.axtelius@foretagarna.se
+46 70 952 80 50

Bli medlem i Företagarna!

image4.jpeg

Taggar
Fler nyheter från Företagarna