För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där, Helena Nilsson ägare av Signes konditori och nominerad till årets företagare i Laholm!

Publicerad 19 apr 2024
Med ett intresse för konditori och bageri tog Helena chansen för 16 år sedan och startade upp Signes konditori.

För rätt så exakt ett år sedan köpte Helena grannfastigheten till hennes konditori Signes i Vallberga. När vi träffar henne nu är det förra konditoriet under stor renovering och hennes butik och caféet har tillfälligt flyttat in i grannfastigheten hon köpt. Med stora visioner för sitt konditori är tanken är att renovera den gamla lokalen och sedan kunna hyra ut delar av den nya fastigheten till andra, t.ex. frisörer och massörer. Detta för att få lite folk i omlopp som besöker de olika platserna, skapar en mötesplats för allt och alla, och tillsammans bygga upp samhället. Just nu säljer hon mer än bara massa goda bakverk och bröd på Signes, det finns också catering, inredning och secondhand att hitta här.
  - Jag känner att det är roligt att ha lite rum som kanske frisör eller massör eller liknande kan hyra, sådant som gör att det kommer lite folk i omlopp. Det är ju det man vill, att det ska gynna alla, har dom kunder så kan de gå hit och är de här så ser de att det finns fler verksamheter där, så att man tillsammans bygger upp samhället.

Få visa andra vad vi kan!
Efter 16 år som egenföretagare och med en stor renovering av konditoriet pågående, var vi självklart nyfikna på vad som är det bästa med att driva eget.
  - Jag tycker ju att det är roligt att baka, men samtidigt tycker jag att det är roligt att få bestämma hur det ska se ut. Och att jag får visa andra både vad vi kan baka, men också hela atmosfären.

Jag vill ju att saker ska gå undan!
Vi kunde inte heller lämna Helena och Signes Konditori utan att få veta vad hon tycker är det roligaste att baka.
  -Jag är ju lite rationell, jag vill ju att saker ska gå undan, så jag tycker ju om att baka tillexempel mazariner och bröd och sådant som det blir lite av.

Bli medlem i Företagarna!

thumbnail_image3.jpg

Taggar
Fler nyheter från Företagarna