För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där, Ida Gunnarsson och Claudio Carrizo på Alebo Pensionatpå

Publicerad 8 apr 2024
Inspirerad av en gemensam passion för gästfrihet blev drömmen till verklighet när Ida och Claudio övertog det idylliska Alebo pensionat 2021.

"Att styra över sig själv, med korta beslutsvägar är det absolut bästa med att driva eget företag!”

Historien började på jobbet, när de först träffades och delade passionen för gästfrihet som hovmästare och bröllopskoordinator på Falkenbergs Strandbad. När Ida Gunnarsson och Claudio Carrizo började söka efter ett hem för sin familj, föddes idén att återvända till Idas barndomsby, Unnaryd.

Redan 2015 fångade pensionatet uppmärksamheten, men det var inte till salu vid den tiden. Det var först 2018 som möjligheten uppstod, precis när de hade andra arbeten. Men när pandemin slog till 2020, insåg de att det var dags att följa sina drömmar. Diskussionerna om att ta över det idylliska pensionatet tog fart, och innan de visste ordet av hade de nycklarna i handen den 1 maj 2021.

Kompletterar varandra perfekt!

Med många år av samarbete bakom sig, har Ida och Claudio utvecklat en stark arbetsrelation och kastade sig genast in i arbetet med att få igång verksamheten på riktigt, eftersom de märkte en stor efterfrågan utifrån.

Nu upplever Ida och Claudio att de har landat i sin nya livsstil med att driva pensionatet då de har en bra koll på vad gästerna efterfrågar. Pensionat Alebo består av sju mysiga rum, där det erbjuds olika boendepaket med trerätters middag, logi och frukost, vandringspaket med lunch, aktiviteter och privata- och företagsevent av olika slag samt catering. Här har man satsat mycket på maten, som ska vara av den bästa kvalitén i form av svenska och lokala råvaror, där allt är lagat från grunden. 

Här har man även satsat på renoveringen! Fem rum, fasaden, balkongen och köket har genomgått en omfattande förvandling. Men stannar inte där. Nästa steg är att ta hand om de två återstående rummen, samt ge entrén och restaurangen en uppfräschning.

Framåt vill Ida och Claudio fortsätta satsa på sina kreativa idéer genom att utveckla pensionatets unika charm och erbjuda sina gäster en minnesvärd upplevelse!

 

Bli medlem i Företagarna

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna