För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tre (6) företagare är nominerade.

Publicerad 8 mar 2015
En enig jury har nominerat tre av alla de kandidater som ni hade nominerat och som nu har chansen att ta hem titeln Årets Företagare i Halmstad 2016. Den 3 november ses vi på Hotel Tylösand. Då får vi äntligen veta vem vinnaren är.

Nominerade till Årets Företagare 2016.

  • Mårten Johansson, Depend Cosmetic AB
  • Anna Otterström, Mecs AB
  • AnnCharlott Castler, Leif Jönsson, Per Uhlin och Erik Sjöberg, Fredblad Arkitekter AB

Mårten Johansson, Depend Cosmetic AB

Mårten är modig, varm och ödmjuk. Som 25-åring köpte han sitt första företag med 4 anställda. Idag har han 60. Genom mod, slit och väl genomtänkta strategier har han klarat både med- och motgång och utvecklats till en världsledande aktör inom kosmetikabranschen. All produktutveckling sker inhouse. Cirka 80 % av produkterna tillverkas i Halmstad. Deras produkter finns i 54 länder.

Mårten är grym på naglar, ögonbryn och han är en fantastisk ledare med ett hjärta av guld. Hans personal trivs och vill stanna. Han är engagerad i Hylte/Halmstad Volley, där han själv elitspelat en gång i tiden. Han är inte bara klubbens största sponsor – många av spelarna är också anställda i hans företag.

Dessutom älskar han sin hembygd Torup och har lyckats locka 2 kockar från London till Torups Gästgivaregård för att få hjälp att göra sin hemort till Hallands nya metropol.

Anna Otterström, Mecs AB

Årets nominerade företagare är en erfaren, ödmjuk och modig småstadsföretagare som inte räds att sticka upp mot storstadsbyråerna. En reklam- och produktionsbrud från landsorten som i sin tidiga karriär främst producerade webb och bioreklam men som vågade bryta ny mark - och lyckades.

Idag är hon och hennes anställda stjärnor inom global varumärkesstrategi med kunder i Finland, Danmark, Norge, Schweiz och USA. Med 4 Trippel-A, en omsättning på 25 miljoner kronor, cirka 30 anställda och en 4:e placering som Årets byrå tänker hon fortsätta öka och våga. - Det ska synas på sista raden att våra kunder arbetar med just oss, säger Anna Otterström. Ett stort grattis säger vi till drottningen av reklam och kommunikation.

AnnCharlott Castler, Leif Jönsson, Per Uhlin & Erik Sjöberg, Fredblad Arkitekter 

De här fyra engagerade samhällsbyggarna bidrar till ett hållbart samhälle med hänsyn till resurser, biologisk mångfald och människors välbefinnande. Ett skönt gäng som ritar vackra byggnader och miljöer där människor vill bo, vistas och verka – arkitekter med en magisk förmåga att förverkliga våra visioner.

Det är genomtänkt arkitektur med starka estetiska värden, funktion och tillgänglighet. 1988 tog de över bolaget som är ett av landets äldsta arkitektbyråer med kontor i både Halmstad och Göteborg.

De är marknadsledande i Halland, har mångdubblat antalet anställda, introducerat ny teknik, öppnat kontor i Göteborg och omsätter ca 24 miljoner kronor. Stämningen på jobbet präglas av hårt arbete, långsiktighet och seriositet ackompanjerat av stora doser humor och värme.

I juryn satt Claes Nilsson på Danske Bank, Elisabet Granrot på Länsförsäkringar Halland, Jan Carlsson på Baker Tilly samt personer ur Företagarna Halmstads styrelse. Närvarade gjorde även Marie Akzelius och ordförande Jennie Wijk. 

Läs mer om galan.

Fler nyheter från Företagarna