För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagargalan 2023!

Publicerad 10 okt 2023
5 oktober ägde Företagargalan rum och Årets Företagare samt Årets Unga Företagare på Gotland korades!

Det var en fullspäckad dag med inspirerande föreläsningar och många personliga möten kring hur vi kan skapa lokal tillväxt genom de globala målen.

Senare på kvällen var det middag, prisutdelning och en hejdundrande fest.

Stort grattis till Karl TörngrenGotlandspecialisten AB, som blev utsedd till Årets Företagare och Oliver och Emelie Lundberg - Gotlandschips AB, som kammade hem priset Årets Unga Företagare.

Motivering Årets Företagare

"Ett företag i ständig utveckling sen 1995 med närhet och personlig service som ledord i sin verksamhet. De investerar strategiskt och kreativt i Gotlands framtid både på landsbygden och i stan. De bidrar starkt till att göra vår kära ö mer attraktiv som matdestination och för att skapa bra förutsättningar för andra att förse sina gäster med lokala, hållbara och kvalitativa produkter."

Motivering Årets Unga Företagare

"För fem år sedan bestämde sig två ungdomar på landsbygden för att förädla något som alla i Sverige, eller närmare bestämt i hela världen, har ett nästan dagligt förhållande till. De slog sig in på en marknad med många etablerade konkurrenter, men med sin lokala, småskaliga och hållbara produktion kombinerat med kreativ lansering har de snabbt vunnit inte bara gotlänningarna gunst; idag sprids produkten med Gotland i namnet, uppe i det blå, till stora delar av världen med en svensk jätte."

Tack för en fantastisk kväll!

Fler nyheter från Företagarna