podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna tog pulsen på Alexander Christiansson, Sverigedemokraternas näringspolitiska talesperson.

Publicerad 8 feb 2022
Företagarnas Digitala Mötesrum tog pulsen på Sverigedemokraterna och deras syn på företagarpolitiska frågor. Alexander är den som uteslutande bevakar frågor och regler som påverkar småföretagandet i Sverige.
Alexander Christiansson, Sverigedemokraterna

-Mig veterligen finns det inget annat parit i Sverige som har en ansvarig bara för småföretagarfrågor. Jag vet att välfärd, innovation och jobb finansieras av just små företag. I över 200 av landets kommuner är småföretagarna den största skattebetalaren, inleder Christiansson.

Attityden mot företagare måste ändras! Det går inte an att man tror att småföretagare är skurkar och banditer per automation. Det är väldigt låg kunskapsnivå hos beslutsfattare om hur vardagen ser ut för en småföretagare och hur regler och nya lagar påverkar.  Sverigedemokraterna inledde sitt program för småföretagare med att göra en utredning över hur mycket som betalas tillbaka till en företagare av de sociala avgifter som de betalar in. Av 12,3 miljarder år 2019, betalades 3 miljarder tillbaka till företagarna. Systemet är inte gjort för en företagare.

-Jag vet hur livet ser ut för en småföretagare, jag är en själv! säger Alexander.

Jobbskapande, innovation och välfärd skapas av skatteintäkter. Därför är det viktigt att vända på varje sten för att se till att kompetensförsörjningen fungerar. Sverigdemokraterna tittar på Australiens arbetsmarknad för att inspireras.

-Kan du ge oss några konkreta tips på hur man jobbar med till exempel matchningen i Australien, frågar Robert Wallin, Företagarna.

-För det första har de arbetat med sitt system i över trettio år. Jag tror på att privatisera delar av Arbetsförmedlingen helt och hållet. Matchningen är definitivt en del, svarar Christiansson.

Vill du ta del av hela samtalet eller se när Alexander Christiansson rangordnar våra frågor kan du se allt i sin helhet i länken här.

Företagarnas Digitala Mötesrum genomförs varje helgfri fredag kl. 11.00-12.00, program och anmälningslänk hittar du på www.foretagarna.se  

Fler nyheter från Företagarna