För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är entreprenörerna som fick motta Ockelbos tyngsta företagarpriser

Publicerad 11 maj 2023
Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Ockelbo 2023 har korats!

Det var under trevliga former på Wij Trädgårdar som Företagarnas priser Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Ockelbo 2023 delades ut. Kvällen började med ett mingel hos 2022 års vinnare, Pär Erlandsson som driver finsnickeriet Pärlans Byggnadshantverk. Gästerna fick en exklusiv visning av snickarverkstaden och den fina butiken som Pärlan byggt upp i Strömsborg.

Kvällen bar sedan vidare till Wij Trädgårdar för middag och prisceremoni för att hylla det hängivna företagandet i kommunen. Det var flera nominerade som gjorde upp om priset Årets Företagare: Susanne och Dan Dannberg, Destination Jädraås, Kattis Lindgren, Kattis tårtdesign samt AnnaMaria Berggren, Berggrens blomster. blev Susanne och Dan Dannberg som tillsammans driver Destination Jädraås. Entreprenörsparet driver tillsammans en idyllisk och attraktiv herrgård som erbjuder både boende och konferensmöjligheter. 

- Vi är jätteglada och tacksamma över utmärkelsen. Det är så kul att bli uppmärksammade och vi ser verkligen fram emot fortsättningen, säger det nykorade paret. 

Vinnarmotivering:
Brinner för att utveckla destinationen och säljer inte bara en säng för boende, de säljer en härlig upplevelse inom natur, kultur och friluftsaktiviteter.

Under kvällen delades även priset Årets Unga Företagare i Ockelbo ut, och årets vinnare, som får följa med Susanne och Dan till middag hos landshövdingen på regionsfinal i höst blev den drivne snickaren Patrick Widin, Patrick Widin Bygg AB. 

- Stort tack, min kunder, samarbetspartners och inte minst Magnus och Christoffer, säger Patrick. 

Vinnarmotivering:
Snickaren som snabbt och effektivt bygger bolag och hus. Kvalitet är viktigare än kvantitet.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna