För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Synsam etablerar sig i Ockelbo

Publicerad 12 nov 2020
När Synsam nu flyttar hem tillverkningen är Ockelbo tilltänkt etableringsort. Den långsiktiga satsningen har en avgörande betydelse för länet.

Nu flyttas företagets produktion hem till Sverige som en del i hållbarhetsarbetet. Det geografiska läget med goda kommunikationer såväl som entreprenörskapet och den "Ockelbo-anda" som finns på orten har gjort att Synsam riktat strålkastarljuset mot Ockelbo. 

I brist på lediga produktionslokaler har kommunen beslutat att låta bygga industrilokalen som Synsam genom ett avtal förbinder sig att hyra i åtminstone femton år framåt. Anläggningen som planeras bli Nordens största för tillverkning av glasögon med tillhörande lager och utbildningscenter beräknas initialt generera fler än 150 jobb på orten.

Att dessa nya arbetstillfällen kan skapas är av stor betydelse för regionen som lider av högre arbetslöshet än snittet i Sverige. Förhoppningen är att satsningen i Ockelbo också ska leda till ytterligare etableringar.

Om detta skriver Susanne Engström, ordförande Företagarna Ockelbo och Kenneth Norén, ordförande Föreningen Service och Handel i Ockelbo.

Läs hela artikeln i Gefle Dagblad här

Fler nyheter från Företagarna