För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Så löser vi den långsiktiga kompetensförsörjningen i Söderhamn

Publicerad 6 feb 2018
Trots att 19 procent av alla unga och 43 procent av de utrikesfödda i Söderhamns kommun saknar arbete (jan-18) har arbetsgivare svårt att rekrytera personal. Inför stundande pensionsavgångar och kompetensutvecklingsbehov ökar både utmaningarna och efterfrågan på arbetskraft inför framtiden.

Nytt projekt om kompetensutveckling

Hur ska vi få arbetsgivarna och de arbetssökandes behov att bättre matcha varandra? Genom att möjliggöra för arbetsgivare att utbilda sin befintliga personal och samtidigt nyanställa stimulerar vi tillväxt och minskar arbetslösheten i Söderhamn.

 


 

Söderhamns Företagare (SF) - praktikplatser

Under 2017 startades projektet ”Myndigheter i Söderhamn” (MiS) i samverkan med Länsstyrelsen Gävleborg. Projektet avslutades den 31/12 2017. Resultatet av MiS-projektet har visat sig bra för myndigheter och nyanlända som fått möjlighet att underlätta etableringen till arbetsmarknaden.

Nu tar Söderhamns kommun nästa steg och erbjuder Söderhamns företagare i näringslivet en möjlighet till utvecklingsinsatser för att bidra till den långsiktiga kompetensförsörjningen. I samverkan med Arbetsförmedlingen, Hälsinglands utbildningsförbund (HUFB), Länsstyrelsen Gävleborg och befintliga, berörda aktörer inom projektet Från vision till verkstad ska Söderhamns kommun samverka med utrikesfödda akademiker och personer med yrkeskompetens för att gemensamt skapa tillväxt i regionen för både företagare och individer i målgruppen. Med erfarenheter och lärdomar från MiS-projektet och insatserna från Resurscentrum kommer ovanstående arbete genomföras som ett utvecklingsarbete och med uppdrag som arbetsform.

En särskilt utsedd arbetsgrupp med representanter från Företagarna, AF, HUFB och Söderhamns Kommun kommer att delta i arbetet att ta fram en handlingsplan och fastställa aktiviteter för genomförande av uppdraget.

 

Fler nyheter från Företagarna