För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fredrik Jernberg är Årets företagare i Gävle

Publicerad 12 apr 2018
Organisationen Företagarna har utsett Fredrik Jernberg till Årets företagare i Gävle. Fredrik Jernberg driver BF Stambyte. Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare som under året har utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt företagande och sin person fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

 

-         Fredrik Jernberg är en driven entreprenör med visioner. Med utmärkelsen Årets Företagare vill vi synliggöra personen bakom företaget – jobbskaparen, välfärdsskaparen och samhällsbyggaren. Genom BF Stambyte bidrar Fredrik till att utveckla Gävle som stad, säger Bengt-Göran Wikström, ordförande för Företagarna Gävle.

Juryn har bestått av representanter från Företagarna, Gävle kommun, Swedbank och Mittmedia. Fredrik Jernberg går nu vidare och tävlar om att bli Årets företagare i Gävleborg, något som kommer att utses på en middag på Gävle Slott i september. Den som sedan blir utsedd att representera hela länet är med i kampen om att bli Årets företagare i Sverige, vilket utses på en festlig gala i Blå Hallen i Stockholm i höst.

BF Stambytesentreprenad AB är specialiserade på stambyten i föreningar och för allmännyttan, men arbetar allt mer med nyproduktion.

 

Kriterier

Äga & Driva – Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild – Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Kreativitet & Innovation – Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt – Ha uthålligt god lönsamhet.Med god lönsamhet avses att hen har långsiktigt stabil tillväxt och/eller har återinvesterat i bolaget för fortsatt tillväxt.

KONTAKT

Fredrik Jernberg, Årets företagare i Gävle 2018
070-568 18 91

Bengt-Göran Wikström, ordförande Företagarna Gävle
070 - 631 38 67

Fler nyheter från Företagarna