För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Säter avslöjar: “Så fick vi Sveriges bästa medlemsutveckling”

Publicerad 15 sep 2023
Företagarna Säter har stått i rampljuset under det gångna året med en imponerande ökning av medlemsantalet. Under ledning av ordförande Anna-Maria Nordström har föreningen lyckats skapa en ökning på över 47 procent vilket är Sverigerekord.
I en intervju med Företagarnas ordförande i Säter, Anna-Maria, så berättar hon hur styrelsen lyckats med medlemsökningen.

Företagarna Säter har inte bara utmärkt sig regionalt utan också blivit den lokalförening som har den högsta medlemsökningen i hela landet. Styrelsen, som består av ordförande Anna-Maria Nordström, vice ordförande Anders Åkerberg och ledamöterna Marie Lidén, Patrik Nyhlén, Piparns Malin Johansson, Erik Andersson, Patrik Assmundson samt Jane Näslund Styhr Nygren är alla glada över framgångarna:

- Jag är otroligt stolt över den fantastiska uppskattning vi fått från både nya och gamla medlemmar, säger Anna-Maria Nordström som delar med sig av sin glädje över föreningens framsteg:

- Vi har ökat medlemsantalet med över 47 procent! Det är i särklass den högsta medlemsökningen inom föreningarna i landet.

Raketen finns i Säter

Företagarna Säters framgång är inte en slump. Det är den nya styrelsen som består av en bred mångfald av människor som representerar olika branscher, åldrar, kön och geografiska platser, som är nyckeln till föreningens imponerande utveckling. 

- Har man roligt då går det lätt att jobba, trots att våra uppdrag är helt ideella, kommenterar Nordström och framhäver det positiva klimatet som har bidragit till medlemsökningen i föreningen. 

Nya styrelsen samlade. 

Den starka tillväxten har bland annat drivits av föreningens fokus på att skapa stolthet bland både medlemmar och förtroendevalda. Genom att lägga vikt på upplevelser, värdeskapande och berättande har föreningen lyckats skapa en samhörighet som lockat fler att engagera sig och stanna kvar som medlemmar. 

- Att göra skillnad har också varit en prioritet för föreningen, och detta har inspirerat medlemmarna att aktivt delta i olika initiativ och projekt, berättar Nordström. 

Hyllas av Företagarna för sitt fantastiska styrelsearbete

Ett framgångsrikt projekt inom kommunen var införandet av digitala presentkort i Säterbygden. Genom att delta i kommunens julklappsupphandling lyckades föreningen säkra att försäljning av över 1100 presentkort till ett sammanlagt värde av över en halv miljon kronor landade i kommunen.

-  Detta initiativ inte bara främjar lokal handel, utan stärker också företagarnätverket i området, och framför allt det lokala utbudet för invånarna, säger Anna-Maria. 

En viktig del i föreningens strategi har varit den lokala närvaron bland annat genom att delta i kommunens företagarråd, samarbeta med näringslivskontoret och interagera med politiker och tjänstemän. 

- Vår förening har etablerat sig som en pålitlig och inflytelserik röst för lokala näringslivsfrågor och det är värdefullt för våra medlemmar, förklarar ordföranden.


Företagarna Säter fick motta en utmärkelse av Företagarna för sina insatser.  

"En föredömlig styrelse"

Det imponerande medlemsengagemanget och ökningen i antal medlemmar har inte gått obemärkt förbi. Föreningen har erhållit erkännande för sitt arbete genom ett fint diplom på regionala planeringskonferenser och framför allt genom det värdefulla stödet och uppskattningen från både gamla och nya medlemmar. Företagarnas vd Günther Mårder har även betonat att Säters företagarförening ofta tas upp som ett mycket gott exempel under riksstyrelsens möten:

- Ni ska veta att på varenda styrelsemöte vi har på Företagarna så har Säter varit på agendan sedan ett och ett halvt år tillbaka. Säters företagande har näst bäst tillväxt i Sverige. Det är otroligt imponerande hur duktig och engagerad denna styrelse är. 

Med en dedikerad styrelse, tydliga fokusområden och ett starkt engagemang för det lokala näringslivet har Företagarna Säter inte bara nått nya höjder, utan också visat vägen för hur medlemsutveckling kan drivas framgångsrikt. 

- Detta är en inspirerande historia om att med rätt vision och engagemang kan en förening blomstra och göra en verklig skillnad i samhället, säger Företagarnas regionchef Eva Cooper, avslutningsvis. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna