podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Orsa - högst marknadsandel i landet

Publicerad 20 mar 2023
Företagarnas Orsaförening hade högst marknadsandel i landet 2022 - det visar rykande färsk statistik.
Företagarnas ordförande i Orsa, Ola Granholm, är glad över nyheten!

Det går bra för Orsaföretagen och företagsklimatet är på topp! De senaste åren har mycket förändrats och förbättrats avsevärt och i orten finns en allmän känsla av positivitet. Och likaså är det för Företagarnas lokalförening som är etta i landet på listan över hur stor andel av kommunens företagare som är medlemmar i lokalföreningen.

Företagarna Orsas ordförande Ola Granholm berättar om några av de aktiviteter som styrelsen ägnat sig åt under året för att stärka sina medlemmars position och för att vara den självklara rösten i lokala näringslivsfrågor:

- Vi har fokuserat på myndighetsutövning, upphandling, skola-näringsliv och vi har representerat Företagarna vid Brottsförebyggande rådets möten under året bland annat, säger han.

Jobbar för att stärka sina medlemmars position

Utöver att engagera sig i viktiga frågor så gar Orsaföreningen även arrangerat ett och annat roligt event för sina medlemmar, bland annat ett mycket uppskattat tågevent:

- Vi har haft en del afterworks tillsammans med näringslivskontoret och hållt i den årliga Försommarfesten där vi korat Årets Företagare, vi fick även besök av rikskontoret när vi höll i en förmånspub där vi berättade om Företagarnas förmåner, säger Granholm och tillägger:

- Sedan har vi det mycket uppskattade tågeventet med levande musik, nätverkande, mat, dryck och givetvis tågåkning!

Företagsfrukost på månadens första fredag

Den första fredagen varje ny månad håller Företagarna Orsa i ortens företagsfrukostar tillsammans med näringslivskontoret där Ola Granholm tar taktpinnen som moderator. 

- Vi vill vara med och bygga Orsa till en attraktiv och företagsam kommun, säger han.

Styrelsen består av flera engagerade eldsjälar: Helene Bergfeldt,  vice ordförande, Lars Ohlsson, kassör och ledmöterna Magnus Sandquist, Henrik Mases, Angelica Sundberg samt Anna-Karin Jemth.

Avslutngingsvis säger Ola Granholm att succén bakom det blomstrande företagsklimatet i kommunen är enkel:

- Blir vi sjysst behandlade och man inte krånglar till världen för oss så lovar vi att leverera tjänster, produkter, service, fritidssysselsättningar och framtidstro.

Fler nyheter från Företagarna