För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Rättvikföretagaren om priset: "Allt började i en källare"

Publicerad 6 jul 2021
Wivi Sörlin får Rättviks invånare att rulla fram. Nu koras hon till Årets Företagare för sitt fantastiska arbete.
Wivi Sörlin (andra från vänster) har korats till Årets Företagare i Rättvik 2021.

Wivi Sörlin startade sin sportbutik med i en källare till Sörlins bokhandel.  I dag har hon flyttat upp och utökat sportbutiken, skriver DT.se

Företagaren har fortsatt i samma spår som sin pappa och farfar med sitt engagemang för idrotten. Ett arbete som lett till att hon nu hyllas för sitt entreprenörskap med utmärkelsen Årets Företagare i Rättvik 2021.

- Det har aldrig varit någon dans på rosor men det har vägts upp av att Rättvikarna alltid har varit oss trogna, säger Wivi Sörlin till tidningen. 

Känd lokalprofil

Under 1960-talet drev Wivi Sörlins farfar, Berndt bokhandel i Rättvik. När Wivis pappa Torgil Sörlin växte upp med sina fyra syskon insåg Bendt att hans barn behövde skidutrustning och startade då en skidbutik i källarlokalen till bokhandeln. Det var startskottet på det som i dag, 50 år senare är Sörlins Sport AB, uppger tidningen.

- Kring 1995 började jobba och har varit i butiken sedan dess.

Företagsam familjehistoria

Wivi Sörlin är sedan länge en känd lokalprofil i Rättvik. Hon och hennes pappa gjorde Rättvik till ett skateboardsmecka under 80-talet då världskända stjärnor besökte det väldokumenterade Eucocana Summer Camp 1982. Sörlins engagemang för skateboarden var något som vägdes in vid juryarbetet.

- Min pappa Gogo anlade en av de första skateparkerna här 1979 men när riksvägen byggdes så revs den, säger hon till DT.

Fler nyheter från Företagarna