headphones newspaper video-player

Rättvikföretagaren om priset: "Allt började i en källare"

Wivi Sörlin får Rättviks invånare att rulla fram. Nu koras hon till Årets Företagare för sitt fantastiska arbete.
Publicerad 6 jul 2021
Wivi Sörlin (andra från vänster) har korats till Årets Företagare i Rättvik 2021.

Wivi Sörlin startade sin sportbutik med i en källare till Sörlins bokhandel.  I dag har hon flyttat upp och utökat sportbutiken, skriver DT.se

Företagaren har fortsatt i samma spår som sin pappa och farfar med sitt engagemang för idrotten. Ett arbete som lett till att hon nu hyllas för sitt entreprenörskap med utmärkelsen Årets Företagare i Rättvik 2021.

- Det har aldrig varit någon dans på rosor men det har vägts upp av att Rättvikarna alltid har varit oss trogna, säger Wivi Sörlin till tidningen. 

Känd lokalprofil

Under 1960-talet drev Wivi Sörlins farfar, Berndt bokhandel i Rättvik. När Wivis pappa Torgil Sörlin växte upp med sina fyra syskon insåg Bendt att hans barn behövde skidutrustning och startade då en skidbutik i källarlokalen till bokhandeln. Det var startskottet på det som i dag, 50 år senare är Sörlins Sport AB, uppger tidningen.

- Kring 1995 började jobba och har varit i butiken sedan dess.

Företagsam familjehistoria

Wivi Sörlin är sedan länge en känd lokalprofil i Rättvik. Hon och hennes pappa gjorde Rättvik till ett skateboardsmecka under 80-talet då världskända stjärnor besökte det väldokumenterade Eucocana Summer Camp 1982. Sörlins engagemang för skateboarden var något som vägdes in vid juryarbetet.

- Min pappa Gogo anlade en av de första skateparkerna här 1979 men när riksvägen byggdes så revs den, säger hon till DT.

Fler nyheter från Företagarna

Mindre bonus och mera malus

Lägre klimatbonus för laddhybrider och ett pristak för elbilar som kan få bonus är två av nyheterna när regeringen föreslår skärpta styrmedel av fordon.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter