För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Åkerstedt: Vindkraftsfrågan har splittrat gemenskapen

Publicerad 25 sep 2020
Bygget av en vindkraftspark på ripfjället har kommit att bli en mycket känsloladdad fråga som splittrar bygden. Efter att styrelsen i Företagarna Malung-Lima-Sälen fattat ett enhälligt beslut om att ställa sig positiva till vindkraftsbygget har fem medlemsföretag valt att kliva ur föreningen.
Foto: Carl-Johan Åkerstedt, Vindkraftverk

I en radiointervju med P4 berättar Carl-Johan Åkerstedt, ordförande Företagarna Malung-Lima-Sälen, att man vill vara en transparant förening där medlemmarna får komma till tals och kan påverka. Han tycker att det är synd att man valt att kliva ur istället för att engagera sig i debatten i föreningen.

Vad är det främsta skälet till att ni i föreningen är positiva till vindkraft?

- Vi är företagarvänliga vi tycker att det är bra att det skapas arbete i kommunen vilket genererar skatteintäkter och att vi får en möjlighet att få bra el och energiförsörjning. säger Åkerstedt till P4.

På söndag hålls folkomröstningen om vindkraft. 

I en ledare i Falu-Kuriren (25/9 2020) konstaterar Åkerstedt att vad utfallet än blir i omröstningen så har detta varit  en mycket påfrestande process för den lokala gemenskapen och kan ta lång tid att laga. 

Lyssna på hela radioinslaget i P4

Fler nyheter från Företagarna