För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

”Om du gör det du kan och grannen detsamma så klarar vi detta”

Publicerad 7 sep 2020
Ett halvår har gått sedan coronakrisen blev en del av vår vardag. Över hela landet kämpar företagare för att hålla i och hålla ut. En del har i alla fall hittat tillfällig vind i seglen och tar sig mot sin destination, om än i ganska låg fart. Andra driver stilla på havet medan de väntar på stöd som räcker till att starta motorn och ta sig i land.

De stödpaket som regeringen har infört för att mildra de negativa ekonomiska effekterna har för många företag inte varit tillgängliga eller tillräckliga och flertalet av stödåtgärderna har nu tidsmässigt löpt ut. Men för krisen finns ingen sådan tidsgräns.

Du som läser detta har en avgörande roll för hur näringslivet i Leksand, Mora, Orsa och Rättvik kommer att se ut framöver. Du kan göra stor skillnad. Fortsätt stödja de lokala företagen så att vi även efter krisen kan handla i butiken på hörnet, lämna in skorna hos skomakaren du alltid går till, köpa det godaste fikabröd från det lilla konditoriet och anlita den där snickaren som renoverar ditt kök.

I svåra tider blir vi starkare som samhälle om vi hjälps åt och kan det även innebära att småföretagare får ny vind i seglen så visar vi varför vi har all rätt att vara stolta över vårt landskap.

Skriver Sakarias Winberg, ordförande Företagarna Leksand, Thomas Nielsen, ordförande Företagarna Mora, Ola Granholm, ordförande Företagarna Orsa och Ulrica Björklund, ordförande Företagarna Rättvik i Siljan. 

Läs hela artikeln här

Fler nyheter från Företagarna