headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Skidturismen avgörande för lokala företagens överlevnad

Huruvida det blir en skidsäsong i Sälen eller ej är ännu oklart. För näringslivet har skidturismen en avgörande betydelse för företagens överlevnad.
Publicerad 12 nov 2020
Carl-Johan Åkerstedt, ICA-handlare och ordförande Företagarna Lima-Sälen-Malung

Huruvuda det blir en skidsäsong i sälen är ännu oklart. Skidanläggningarna är optimistiska samtidigt som Dalarnas smittskyddsläkare höjer ett varningens finger för att det kan komma att bli aktuellt med en stängning. 

Carl-Johan Åkerstedt som driver Ica Nära Sälen och är ordförande för Företagarna Lima-Sälen-Maling menar att skidturismen är en avgörande förutsättning för de lokala företagens fortlevnad.

- För de satsningar som vi gör är det ju avgörande med de gäster som kommer hit och som spenderar pengar. Får vi inte in dom pengarna har vi ingenting att sätta tillbaka och fortsätta att utveckla området. Säger Carl-Johan till P4 Dalarna.

Lyssna på hela inslaget i P4 Dalarna

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen