För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Malung -Lima-Sälen, lotsar och coachar

Publicerad 12 maj 2020
Företagarna Malung -Lima-Sälen har i samverkan med Destination Sälenfjällen AB fått kommunens förtroende/uppdrag att lotsa och coacha företagare i kommunen genom frågeställningar som man ställs inför med anledning av den pågående Corona krisen.

Vid dagens möte med banker, revisorer, redovisningskonsulter, Almi och Företagarnas styrelse diskuterades nuläget bland kommunens företag.Bilden är blandad men alla var överens om att den största oron är hur framtiden kommer att gestalta sig.

Företagare fick beröm för att dom agerat snabbt och resolut för att möta krisen och tagit del av de möjligheter som erbjuds.

Josefin Mattsson som är föreningens lots tar emot spontana samtal från företagare och ringer upp föreningens medlemmar, något som är mycket uppskattat.

Frågorna Josefin får handlar ofta om hur man skall göra för att få hjälp med skatter, permitteringar och ekonomin.

Glädjande är att det finns företagare som ännu inte känt av krisen i företaget men uppskattar att dom har någon som dom kan kontakta om läget förändras.

Mats Niss Jonsson, numera pensionerad revisor, är anställd av destinationsbolaget och hjälper företagare främst inom besöksnäringen med ekonomiska spörsmål.

En stor behållning av mötet är att vi nu har en gemensam bild av läget och att det finns en hjälpande hand att få.

Viktigt budskap till alla företagare är agera omedelbart när du ser att det viker ner i orderingången, kontakta oss för att se vad och hur saker och ting kan lösas.

Fler nyheter från Företagarna