headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Möt Cayenne Cranning, ordförande i Företagarna Vansbro

13 jul 2020
De som valt att vara förtroendevalda i Företagarna är oerhört viktiga personer i Sveriges största företagarorganisation. 2000 personer runt om i hela Sverige har i dag engagerat sig i sina lokala föreningar och arbetar för att tillsammans påverka den lokala politiken och företagsklimatet. Nu tar vi pulsen på våra superhjältar i Dalarna. Möt våra förtroendevalda!

Hej Cayenne,

Berätta kort om dig!

Mitt stora engagemang ligger i våra ungdomar och i alla driftiga människor som bär upp vårt samhälle. Jag inspireras av utveckling, av att lära mig nya saker och av att hitta lösningar. Jag har arbetat med utbildning och företagande hela mitt liv. Från början systemvetare och senare utbildad och legitimerad gymnasielärare. Skriver just nu sista raderna på en magisteruppsats i skolledning och skolutveckling. Arbetar med ryttarutveckling samt hästutbildning för fullt. Mest känd i skolvärlden när vi drev ett stort framgångsrikt utbildningsprojekt inom entreprenörskap genom Ung Företagsamhet som tog Vansbro till ett SM guld. Är sjukt nöjd över hur väl projektet slog ut och hur många av de deltagande elever som vidareutbildade sig och startade företag. Satsning som startades av engagerade lärare samt rektor hade arbetsnamnet Våga Vill i Vansbro och var galet framgångsrikt. Det satte verkligen företagsandan i Vansbro på kartan och jag åkte runt i hela Europa och berättade om satsningen. Efter det arbetade jag som projektledare på Ung företagsamhet Dalarna och var ansvarig för gymnasiet. Vi startade under denna tid ett stort projekt för nyanlända och för yrkesprogram som öppnade deras möjligheter att driva företag under gymnasietiden.

Varför har du valt att vara engagerad i Företagarna och vad ger det dig?

I Företagarna finns en oerhörd drivkraft och ett stort engagemang där inspirerande människor och nätverk gör stordåd. Det finns en otrolig kraft i organisationen som jag tycker om att höra till. Jag är bra på att få människor motiverade och att få människor att arbeta tillsammans för att nå uppsatta mål. De som driver eller komma att driva företag har denna kraft och potential och att få se den blomma och växa sig stark ger energi som inte går att köpa för pengar. Tillsammans gör vi Sverige starkare.

Berätta något som vi inte vet om dig, intressen, kunskaper, vad du är grym på helt enkelt 😊

Jag kör lastbil runt hela Europa med fyra hästar och packning när jag tar ledigt från Dalarna. Jag har fotografiskt minne och har arbetat som programmerare i Försvaret. 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap