För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tränarduo är Årets Unga Företagare i Lund

Publicerad 20 maj 2024
André Vikström och Jonas Svensson heter företagarna som får sina kunder att leva ett hälsosamt liv.

Duon driver en PT-studio, Träningsinstitutet, där de erbjuder tjänsten personlig träning i olika former. Kunderna kan coachas individuellt, i par eller grupp. De riktar sig såväl till privatpersoner som till företag.

– Vi hjälper människor komma i gång med träningen, komma i bättre form eller uppnå specifika tränings- och hälsorelaterade mål.

De har ett medlemstak för att kunna erbjuda en tjänst med bra kvalité och service. André och Jonas vill att alla som tränar hos dem ska känna sig sedda och inte bara vara en i mängden. Därtill vill de kunna erbjuda extra service så som handdukar och kvalitetskaffe för att göra besöken lite lyxigare utan att frångå den familjära miljön.

Med olika bakgrunder och ambitioner hittade de en gemensam väg. Jonas har alltid haft egenföretagande i bakhuvudet, att ha något att ta hand om samtidigt som målen och kraven ska vara högt ställda. Mellanmjölk är inget för honom, antingen gör man saker riktigt bra, annars kan man låta bli anser han. André säger att han själv tillhör de som har klagat på chefer och ägare genom åren och att nu får han bevisa för sina anställda att de inte ska behöva gnälla på ledningen utan att man kan jobba framåt tillsammans. Ledarskapet har alltid legat nära till hands och varmt om hjärtat. För André handlar det även om att ha något eget och att själv kunna styra över sin tid.

– Vi spenderar så mycket tid på jobbet, då är det viktigt att det arbete man gör är något man tycker om och att själv kunna vara med och bestämma vad och hur saker ska göras. Att lägga upp dagarna på ett sätt som man själv trivs med är en stor motivator.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Sen dagen vi öppnade upp dörrarna har vi inte kompromissat med våra idéer eller visioner. Vi har hållit linjen trots att det hade varit superenkelt att på kort sikt tjäna mer pengar. Men då hade affärsidén blivit lidande. I och med detta har vi lyckats bra med att skapa det som från början bara varit en vision om hur tjänsten skulle se ut.  Det har gått bättre än vad vi från början hade kunnat räkna med.

I framtiden vill de kunna hjälpa ännu fler människor med sin träning och hälsa med samma kvalité och service som i dag – i en större lokal.

Vilket är ert bästa företagartips?

– När du väl vågat släppa sargen och går “full on” med din affärsidé, våga hålla linjen men byt givetvis riktning om du märker att kursen du satt in är helt tokig. Det är trots allt inte hela världen om ett bolag går i graven så länge du själv inte gör det.

Fler nyheter från Företagarna