För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Ystad – landets yngsta auktionshusägare?

Publicerad 24 maj 2024
Efter att ha spenderat ett par år utomlands i samband med pandemin blev en flytt tillbaka till Sverige nästa steg för Nils Fröling. Med det kände han att han var redo att prova något nytt och startade därmed Ystads auktioner.

– Jag såg ett gap på marknaden i samband med att jag själv behövde avyttra mina föremål. I min hemstad fanns det inget auktionshus, men det har alltid funnits genom tiderna, säger Fröling.

Ystads Auktioner hjälper privatpersoner och företag att sälja prylar via nätauktion. Föremålen lämnas in till firman som fotograferar, katalogiserar och auktionerar ut dem.

– Vi jobbar brett, inte mot några speciella kategorier. Vi säljer allt från finrum till verkstad. Hos oss går det att hitta en trädgårdstraktor, silverbestick och konst – det finns något för alla, säger Fröling.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att det har gått riktigt fort från att vara ensam till att ha fem anställda. Kanske även att vara Sveriges yngsta ägare av ett auktionshus, en bransch som vanligtvis är förknippad med att ledas av personer som är i medelåldern och äldre. Slutligen är jag stolt över att bidra till ökad hållbarhet då vi inte producerar något utan bara hittar nya ägare till befintliga föremål.

Företaget startades sommaren 2021 och sedan dess har det successivt vuxit i såväl personalstyrka som till ytan. Målet är att fortsätta i samma anda – men även att bli det ledande auktionshuset i södra Skåne.

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Att anställa bra personal har varit en stor framgångsfaktor. Satsa långsiktigt, ha tålamod och att jobba stenhårt, speciellt i början, säger Fröling.

Fler nyheter från Företagarna