För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Tomelilla utför tunga reparationer

Publicerad 23 maj 2024
Jack Kimand, Fridhems maskin och smide, reparerar lantbruks- och entreprenadmaskiner till vardags. Nu växer fler delar av bolaget, främst på försäljningssidan. Där säljer de traktorer, lastmaskiner, maskinredskap, verktyg och serviceartiklar.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Den nära relationen till våra kunder och känslan av att vi lämnar en god och kvalitativ service. Även att själv har byggt upp det vi har i dag och kommer att ha i framtiden. Jag startade mitt företag enbart med eget insparat kapital så känslan av vad man har kunnat bygga upp från noll gör mig stolt, säger Kimand.

Det var viljan av att kunna göra saker annorlunda som lockade den unga entreprenören att gå från anställd till egenföretagare. Även en önskan om en närmre kontakt till kunden var drivande.

– Jag ville göra det lilla extra som gjorde att kunderna kände att de verkligen har fått ett väl utfört arbete. Jag har alltid gillat att utmana mig själv och visa vad jag går för. Att starta företag och göra det jag verkligen gillar och kunna utveckla det till något större har länge varit en dröm för mig, säger Kimand.

Jack tror att det är just relationen till kunden och den höga servicenivån som lockar kunderna.

– Vi bryr oss mycket om våra kunder och försöker lösa deras problem på ett bra sätt, både med snabb service och genom att se till så att det blir bra utifrån ett ekonomiskt perspektiv, säger Kimand.

Under året kommer en byggnation av nya lokaler påbörjas. Där kommer en verkstad och en stor butiksdel ta plats. Utöver det kommer firman utöka sitt sortiment med målet att få verksamheten att växa.

Vilka är dina bästa företagartips?

– Har du en känsla av att något känns rätt så är det så. Har du en idé så satsa på den fullt ut, gör det du gillar och gör det lite bättre än de som redan är etablerade på marknaden. Vänta inte på rätt tillfälle, det kommer inte bli lättare. Kör direkt och gör det till 100 procent. Du bör också förbereda dig på att det medför mycket arbete och att ditt företag ständigt finns i huvudet, säger Kimand.

Fler nyheter från Företagarna