För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Simrishamn började redan i mellanstadiet

Publicerad 24 maj 2024
Ett brinnande intresse för bilar utvecklades till ett egenföretagande. Henrik Nilsson köpte sin första bil som 12 åring, med det började han restaurera och bygga om bilar till utställningsskick.

Intresset växte och snabbt köpte han 35 epatraktorer som han restaurerade och sålde.

– Det intjänade överskottet gjorde att jag kunde köpa dyrare bilar som jag fortsatte restaurera. Jag utvecklade även läderklädsel till mina bilar, det var jätteroligt. Under denna period kände jag att ingenting är omöjligt att genomföra med en stark vilja och intresse, säger Nilsson.

År 2015 startade han Henkes Rekonditionering som utför all typ av bilvård på personbilar, motorcyklar, husvagnar, husbilar, traktorer och lastbilar. Företaget har även ett avtal med Simrishamns kommun där man städar kommunens hemtjänstbilar.

– Företagets varumärke eftersträvar kvalité, service och nöjda kunder. Vår policy är att kunden alltid ska vara i fokus. Jag är medveten om att varje kund som kontaktar företaget satsar en del av sin ekonomi för att få en tjänst gjord av oss. Därför vill jag alltid göra mitt allra bästa arbete. När kunden hämtar sitt fordon och är nöjd – då är jag stolt

På föräldragården i Vranarp, naturskönt intill väg 9, har han såväl tvätt- som rekonditioneringshall på 300 kvadratmeter. I framtiden vill den unga företagaren både utveckla sitt eget företag samt köpa sig in i andra bolag. Utöver det har han ett intresse av att åta sig styrelseuppdrag.

Vilka är dina bästa företagartips?

– Att utföra ett professionellt arbete, använda rätt strategi i företagets plattform och alltid sträva efter 100 procent kundnöjdhet, säger han och tillägger:

– Sträva alltid efter dina visioner. Ingen dröm blir verklighet om du inte provar på att utföra det du brinner för. Våga satsa framåt.

Fler nyheter från Företagarna