För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Sölvesborg: ”Sveriges viktigaste arbete”

Publicerad 21 maj 2024
– Personal inom städyrket behöver få uppmärksamhet och bekräftelse då vi är en viktig del i samhället – som sällan får uppskattning för allt arbete som utförs dagligen, säger Christina Nilsson, Meritum i Sverige.

Vad fick dig att bli företagare?

– Jag städade kontoret vid sidan om min anställning på Skandia men när de beslutade sig för att stänga ett flertal kontor i Sverige blev jag arbetslös. Det gjorde att jag tog beslutet att satsa helhjärtat på att försöka bygga upp ett företag som kunde ge mig försörjning, säger Nilsson.

Nu driver hon sitt eget städbolag som hjälper så väl företag som privatpersoner.

– Vi är stolta över att städa. Personalen trivs med sitt yrke och vi har fantastiska kunder som respekterar oss för de vi är. Vi lever vår värdegrund i det dagliga arbetet, säger Nilsson.

Genom att lägga schema i samklang med de anställda och kunderna får de personal som trivs, låg sjukfrånvaro och personalomsättning.

– Meritum har branschens bästa nyckeltal, säger hon.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Mitt engagemang i branschen och mitt intresse för att integrera människor från olika delar av världen. Att genom praktisk utbildning hos oss ha gett många duktiga människor möjlighet till egen försörjning. Att få människor att växa genom att få en tillhörighet i samhället via ett arbete och sammanhang, säger Nilsson.

Planen framåt är spikad. Bolaget ska fortsätta växa under kontrollerade former och med bibehållen lönsamhet.

– Kampen för att alla inom städbranschen ska ha rätt anställningsvillkor med rätt lön, rätt till pension och försäkringar fortsätter, säger Nilsson.

Vad är ditt bästa företagartips?

– Älska det du jobbar med och omge dig av människor med rätt kompetens som vill dig väl, säger Nilsson.

Fler nyheter från Företagarna