För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Hörby driver 97-årigt bolag

Publicerad 27 maj 2024
Herman Anderssons Plåt är ett familjeägt bolag som är inne på sin tredje generation. Det var pristagarnas farfar som startade företaget år 1927. Därefter tog sonen över på 60-talet innan det lämnades över till nuvarande generation 2001.
De prisade syskonen vid den lokala utdelningen.

– Vi såg det som en möjlighet men även ett ansvar att driva företaget vidare och utveckla det i vår anda, säger Per-Inge Andersson, Marie Anderberg, Mats Andersson och Conny Andersson Barnekow.

Företaget har inga egna produkter, de tillverkar detaljer efter ritningar och skisser till andra företag som använder det i sin produktion. Det gäller främst varor i aluminium, titan och rostfritt material. De har en mängd processer under samma tak och kan därför kontrollera sin tillverkningsprocess utan att lägga ut arbete på annan part.

– Det som sticker ut hos oss mot andra företag i samma storlek i vår bransch är att vi satsar på lågvolymserier, vilket innebär en beredningstakt på 70 nya artiklar per vecka.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Vår fantastiska personal som alltid ställer upp och har mycket tekniskt kunnande vilket gör att vi kan lösa våra kunders problem på ett effektivt och bra sätt. Vi har alltid våra kunder i fokus.

Entreprenörerna har en ambition, bolagets omsättning ska växa med 15 procent år 2027 då företaget fyller 100 år. De vill bli mindre sårbara i framtida konjunktursvängningar.

– Detta utan att tulla på familjekänsla som finns i företaget och som har byggts upp i generationer. Vi vill värna om den personal vi har och göra kloka beslut som gör att Herman Anderssons Plåt är en trygg arbetsplats för våra anställda. Vi vill även vara ett företag som bygden kan vara stolta över liksom vi är stolta över bygden som vi hör hemma i. Med dessa förutsättningar skapar vi ett hållbart företag.

Kan ni dela med er av ett företagartips?

– Att stå med båda fötterna på jorden och vara ödmjuk inför omgivningen samt att vara lagom kaxig inför uppgiften att driva företag, säger de och tillägger:

– Vi känner en oerhörd stolthet och tacksamhet över att ha blivit utsedda till Årets Företagare i Hörby.

Fler nyheter från Företagarna