För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Ronneby får kunderna att rulla fram

Publicerad 19 jun 2024
Måns Mathiasson heter entreprenören som prisades i sin hemkommun för sitt arbete för lokalborna.

Det var en vilja att få bestämma själv och driva en verksamhet framåt enligt sin egen vision som var drivkraften bakom att bli egenföretagare. På Robbans Däck i Ronneby säljer man däck och utför däckservice till allt från gräsklippare till hjullastare. I framtiden vill de stärka sin plats i kommunen, främst när det gäller däck till personbilar. Utöver det vill man öka försäljningen av större däck till entreprenadmaskiner och lastbilar. Däckhotellet utgör i dag en stor del av verksamheten, där förvaras kundernas däck under tiden de inte används.

Vad gör att just ni sticker ut bland konkurrenterna?

– Vi är en stark och sammansvetsad arbetsgrupp där alla verkligen gör sitt yttersta för att kunden ska känna sig sedd och hörd på bästa sätt. Vi har väldigt låg personalomsättning så kunderna känner sig trygga med vår service och kompetens, säger Mathiasson.

På den lokala däckfirman är de totalt sex anställda varav tre har arbetat ihop i 17 år.

– Jag har ett ganska udda sätt att vara företagsledare på. Det ser jag som en styrka, säger Mathiasson.

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Sätt upp mål som är möjliga att nå. Jobba hårt, mycket och länge tills du är där. Sen är det bara att börja om, säger Mathiasson.

Fler nyheter från Företagarna