För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Christer Björkman inför Eurovision: ”Jag älskar Malmö”

Publicerad 12 apr 2024
350 personer samlades för att ta del av det senaste inför Eurovision song contest. Med en månad kvar till finalen och biljetter sålda världen över, till drygt 80 länder, var det hög tid att ta pulsen på det stora projektet.

Moderator för morgonen var Malmös näringslivsdirektör, Mikael Nord. Under ett par fullmatade timmar hade han med sig flera viktiga aktörer bakom musiktävlingen upp på scen.

– Ingen kommer missa att det är Eurovision i Malmö, säger Nord.

Det är han inte ensam om att tro.

– Jag uppfattar att det här betyder jättemycket för Malmö. Min känsla är att Eurovision är mycket större den här gången, säger Karin Karlsson, projektledare för Eurovision.

Sverige och Irland toppar vinnarligan med sju vinster var. I år är det dessutom 50 år sedan Abba vann med Waterloo i Brighton. 

– När allt det här är slut, den 12 maj, finns det en sak som består. Det är vårt minne. Vi måste skapa ett bestående minne som gör att människor vill komma tillbaka, säger Christel Tholse Willers, exekutiv producent för Eurovision 2024, och tillägger:

– Många återkommer hit och återupptäcker Malmö.

Lokalbefolkningen är inte de enda som hyllar värdstaden.

– Det går ju inte att tacka nej till att vara med på Eurovision igen. Dessutom älskar jag Malmö, säger tävlingsproducenten Christer Björkman till publikens jubel. 

Nytt och förbättrat

Nu jobbar man med att få alla olika delar att fungera tillsammans för att kunna leverera bästa möjliga musikfest.

– Vi gjorde det okej förra gången, nu ska vi göra det ”great”, säger Karlsson som även projektledde arrangemanget år 2013 i Malmö.

Alla verkar överens om att Petra Mede är en given programledare samt att Liverpool gjorde bra tv senast. Det kommer en hel del nya inslag i år, bland annat kommer scenen vara placerad mitt i arenan. Dessutom kommer man kunna rösta så snart programmet drar i gång i stället för att behöva vänta tills alla har uppträtt. 

– Det blir en mer framåtlutad tv-underhållning i år. Att vara underhållande är inte alltid lätt, men det är viktigt, säger Tholse Willers.

Uteslutande eller välkomnande

Mikael Nord tar kort upp ett ämne som har påverkat såväl årets som förra årets tävling.

Det är lite protester mot Israels deltagande, hur jobbar ni med det?

– Vi jobbar mycket med det. Ungefär fem procent har hoppat av till följd av det, säger Karin Karlsson.

Hur ställer ni er till diskussionerna kring Israels deltagande? 

– Vi befinner oss på Möllan med en brokig skara folk runt oss. För oss är det extra viktigt att välkomna alla, säger Kajsa Blum, centrumledare på Mitt Möllan.

Fler nyheter från Företagarna