För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Torsdag är sista dagen att deklarera för att få tidig återbäring

Publicerad 28 mar 2023
Privatpersoner och enskilda firmor har fram till den 30 mars på sig att deklarera för att få eventuell återbäring redan mellan den 5 och 8 april.

Privatpersoner som har haft en digital brevlåda från senast den 5 mars fick sin inkomstdeklaration under veckan därpå. Den 14 mars öppnade sedan tjänsten för att deklarera digitalt.

Den 30 mars är sista dagen att godkänna deklarationen digitalt, utan ändringar, för att få skatteåterbäringen tidigt. Därefter skickas slutskattebesked ut till de som har godkänt deklarationen.

De som har avklarat ovanstående steg i tid kan räkna med att få sina utbetalningar redan den 5 till 6 april. Övriga får vänta tills i sommar. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Liknande process

För enskilda firmor gäller snarlikt tidsschema som för privatpersoner. Deklarationen skickades ut till de med digital brevlåda den 2 till 7 mars. Deklarationen öppnade den 14 mars och torsdag den 30 mars är sista dagen att skicka in deklarationen, digitalt utan ändringar, för att få eventuell skatteåterbäring den 5 till 8 april.

Även här är den 2 maj sista dagen att skicka in deklarationen och de som inte har hunnit innan den 30 mars får eventuell återbäring med start i juni.

Det finns en rad fler datum som kan vara bra att hålla koll på som företagare. De finns listade här. Där finns även mer information till dig som driver ett aktiebolag, handelsbolag eller en ekonomisk förening.

Fler nyheter från Företagarna