För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vårkonferens i dagarna två

Publicerad 10 maj 2023
Företagarna Region syd samlade förtroendevalda från lokalföreningar i Skåne och Blekinge samt personal och representanter för såväl regionstyrelsen som riksorganisationen på Best Western i Karlshamn. I två dagar stod bolagsstämma, nätverkande, utbildning och självklart en hel del god förtäring på schemat.
Representanter från Skåne och Blekinge samlades i Karlshamn. Foto: Mariam Huss

Karlshamns näringslivschef Nina Andersson inledde tisdagen med att välkomna alla till Karlshamn. Andersson var egenföretagare innan hon tog klivet över till det offentliga. Hon säger att övergången underlättades av att få arbeta med en bra kommunstyrelse. Näringslivschefen hyllade sina kollegor och det lokala näringslivet samtidigt som hon delade med sig av värdefulla insikter i hur man arbetar i Karlshamn – och vad man som åhörare kan ta med sig hem till sina lokalpolitiker.

– Jag fick ofta höra ”det går inte” förr, men det vet alla som är entreprenörer att så är det inte. Jag säger i stället att problemen sitter i stolarna, inte i väggarna. Ett riktigt bra näringslivsklimat skapas inte av kommunen själva. Det krävs ett samarbete mellan kommun och näringsliv, säger Nina Andersson som möttes av applåder. 

Utöver näringslivschefen fick deltagarna besök av årets gesäll från Ystad. Mer om tatueraren Nina Nyman kommer i en separat artikel. Therese Enckell-Svensson, medlemsinformatör, höll i en dragning om vad Företagarna egentligen erbjuder sina medlemmar. Marianne Sandén-Ljungberg, ordförande i Företagarna Lund, berättade om sin yrkesroll som revisor och hur lokalföreningarna och dess medlemmar kan dra nytta av det.

Till den första dagens avslutande middag var ett flertal av Företagarnas partners inbjudna för att berätta om vilka förmåner OKq8, Ikea, Volvo och Best Western erbjuder.

Beslutsvägar och bolagsstämma

Företagarna Region syd är representerade i Företagarnas riksstyrelse av Alfred Appelros och Drazen Crnoja. De höll gemensamt i en dragning inför regionens förtroendevalda om vad riksstyrelsen egentligen gör och vilka beslut de fattar.

– Vi jobbar med engagemangsrapporter där vi går ner på föreningsnivå för att se hur och i vad alla föreningarna engagerar sig, säger Alfred Appelros.

En stor uppgift som riksstyrelsen står inför under våren och sommaren är att utse och tillsätta en ny vd när Günther Mårder kliver av i höst.

– Günther ska gå vidare och vi får snart en första lista på de nya kandidaterna. Det ska bli otroligt spännande att få träffa dem, säger Drazen Crnoja.

Under bolagsstämman utsåg regionstyrelsen Roger Holmström till ordförande i Företagarna Region Syd, en post han har suttit på med gott resultat i femton år. Joakim Andersson från Företagarna Helsingborg valdes till vice ordförande. Marianne Sandén-Ljungberg (ersätter Marie Nilsson, Företagarna Öresund) och Staffan Berggren, ordförande i Företagarna Olofström, utsågs till ledamöter i regionstyrelsen i ett år. Företagarna Malmös vice ordförande, Anders Rydström, tog över David Altefurs (Företagarna Karlskrona) tidigare post som sammankallande i valberedningen.

Ett par duktiga personer tackades av för sitt fina arbete i regionstyrelse. Vi på Region syd vill rikta ännu ett enormt stort tack till er för allt det fantastiska jobb ni har lagt ner.

Fler nyheter från Företagarna