För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Arbetsmarknadskvällar på Östra Piren

Publicerad 29 maj 2023
Möt alla Karlshamns elever i årskurs 9 - berätta om framtiden! Dags för Arbetsmarknadskvällar (A-kvällar) på Östra Piren

Karlshamns Kommun anordnar arbetsmarknadskvällar på Östra Piren tillsammans med en rad aktörer. Mässan går av stapeln den 4, 5, 6 september kl. 18.00-20.30 och är kostnadsfri för dig som medlem!

Varför är det viktig?
Syftet är att elever i årskurs 9 ska får information och en möjlighet att fundera över olika yrkesval inför gymnasievalet. På plats finns representanter för offentliga yrken, såsom vård liksom ett urval av de större företagen (Uniper, Södra Cell, AAK, Karlshamns Energi m.fl). Tillsammans kan vi i Företagarna visa på bredden och möjligheten att arbeta i eller starta privat företag, på så sätt bidrar vi till att säkra återväxten och kompetens inför framtiden. Kvällen betyder mycket för ungdomarna, vi har genom åren pratat med många som faktiskt bestämt vilken väg de ska gå efter mässan. 

Hur funkar det?
Eleverna har närvaroplikt, och besöker oftast mässan med sina föräldrar eller någon annan nära anhörig. Därför är kvällen är en bra start för att diskutera vad olika utbildningar leder till! 
För dig som är medlem gäller: 

  • Vi finns på plats tillsammans i ett eller två gemensamma utrymmen, varje företag har tillgång till ett mässbord. Eleverna minglar sedan hos oss i olika grupper.
  • Övrigt mässmaterial står du själv för, exempelvis dator, skärmar, rollup, branschinformation.
  • Inför mässan tar vi fram en gemensam speciell folder där de deltagande företagen presenteras med sina yrken.
  • Vi är representerade med max ett företag per bransch, antalet platser är begränsade. Det finns plats för ca 10-15 företag.

Vill du vara med?
Kontakta mig så snart som möjligt! Först till kvarn gäller.
Tina Ivarsson, 0733-80 35 70 eller tina@foretagarnakarlshamn.se.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna