podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lokal filmproducent tar sig an ambassadörsroll

Publicerad 16 jan 2023
Anton Frej, 26, är Företagarna region syds nye ambassadör för Företagarna young i Blekinge. Vi har tagit pulsen på honom för att se vad han kan bidra med och vem han egentligen är.
Anton Frej ute på ett jobb.

År 2017 startade Anton Frej sitt första egna bolag tillsammans med tre partners. Två år senare tog han över företaget och driver det nu på egen hand. På Frej creative gör han allt från cinematiska drönarfilmer till detaljrika produktreklamer med fokus på att förmedla varumärket och sprida budskapet hos kunderna.

– Jag har tyckt om kreativt skapande hela livet och har länge känt att jag vill vara en drivande kraft och ha kontroll i mitt arbetsliv och karriär. Så då passade det bäst att driva eget, säger Anton Frej.

Med sig i bagaget har han en kandidatexamen i digital bildproduktion från Blekinge tekniska högskola och en tvåfaldigt prisbelönt film: Tanzen. Det är ett par grundbultar till det som Anton beskriver som sin dröm, att vara egenföretagare. Han ser en framtid med större projekt och ett komplett team. I dag arbetar han med en stor variation av kunder och är med hela vägen från idé till färdig film.

– Jag håller på att bygga upp ett litet team med olika kompetenser som kompletterar det jag utgår ifrån. Jag jobbar åt allt från den lokala blomsterbutiken till internationella industrier, det viktiga för mig är att mina klienter har något intressant de vill nå ut med, säger Frej.

En förträfflig frontfigur

Det senaste åtagandet var när Anton i slutet av 2022 klev in som ambassadör för Företagarna young. Eftersom han bor och arbetar i Blekinge kommer han vara en central person i arbetet i sin region.

– Min kontakt med näringslivet har varit en stor betydande del från början av företaget. Jag vill fortsätta utveckla den kontakten och samtidigt kunna ge tillbaka till de som går igenom samma saker som jag gjorde för bara några år sedan, säger Frej.

Vad har du för visioner för Företagarna young?

– Skapa större kännedom om det och att skapa en plats där alla kan lyfta, lära och ta del av varandra vilket stadie de än är i på deras entreprenörsresa, säger Frej.

Fem snabba med Anton Frej.

Foto eller film? – Film för känslorna man kan framhäva.

Jobba själv eller jobba i grupp? – I grupp med andra kreativa.

Årsredovisning eller bokföring? – Båda är mina svagaste delar som jag överlämnar till betydligt mer kunniga inom området.

Arbete på kontor eller arbete hemifrån? – Kontor. Men att sitta uppe halva natten hemma med ett riktigt spännande redigeringsjobb är svårslaget.

Instagram eller Tiktok? – Tiktok för variationen som finns där.

 

Fler nyheter från Företagarna