För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

I Karlshamn fortsätter succén med frukost för kvinnliga företagare!

Publicerad 28 apr 2023
Ett fullsatt arrangemang med över 70 anmälda den 19 april hade döden som tema - men mer levande entreprenörskap med omtanke är svårt att hitta.

Ing-Marie Lange har drivit begravningsbyrå i 29 år - hur kommer man ens på idén när man inte jobbat med det eller har familj som arbetar inom yrket? Vi fick följa med på hennes resa, där omtanken om de som finns kvar skapat en drivkraft som utvecklat en verksamhet som idag är uppskattad och har förmågan att skapa minnen. 

frukost_khamn3.jpg
Ing-Marie Lange, Begravningsbyrån Ing-Marie AB

Hur ser en begravning ut idag jämfört med för 30 år sedan? Kan man ha en begravning var som helst? Vi fick svar på många frågor, och framför allt fick vi ta del av Ing-Maries förmåga att utveckla en verksamhet så att den följer med i tiden - både när det gäller ett friare val i utformning av olika ceremonier och produkter som är hållbara. begravningsbyranim.se

Linda Åkesson med företaget Hi unity delgav oss sedan sin resa med ett helt nytt innovativt tänk för att utforma produkter som ersätter en traditionell gravsten, smyckar en minneslund eller bevarar minnen vid en gravplats. Lindas vision är inte bara att skapa nya innovativa produkter, utan även bidra till en framtid där människor lever längre tillsammans. Hållbarhet och att gynna organisationer som arbetar för detta präglar verksamheten. Produkterna från Hi unity är exempelvis gravstenar i rostfritt stål, som med sin genomtänkta utformning speglar himmeln och har utrymme för minnen. Ljus- och blombärare, speglar som för tankarna till vatten och även tjänster såsom utformning av minnesplatser erbjuds. Se gärna mer på hiunity.se.

frukost_khamn2.jpg
Linda Åkesson, Hi unity

Självklart serveras även frukosten av en kvinnlig entreprenör, Maria Rundqvist från Solsta Towers bjöd på en specialkomponerad frukost som imponerade. Solsta Towers erbjuder också vällagade luncher och "Mamas burgers & slices" med närproducerat kött. 

frukost_khamn4.jpg
Maria Rundqvist från Solsta Towers 

Nästa träff planeras efter sommaren - håll utkik så att du inte missar den! Ett bra tillfälle att inspireras, mingla och träffa duktiga företagare.

Vill du veta mer om varför du ska vara medlem i Företagarna - kontakta Therese!

Therese Enckell-Svensson
Medlemsinformatör
Taggar
Fler nyheter från Företagarna